Εισαγγελική έρευνα αναφορικά με τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση στο μεταναστευτικό

Εισαγγελική έρευνα αναφορικά με τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση στο μεταναστευτικό

Εισαγγελική έρευνα αναφορικά με τις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης στο μεταναστευτικό ξεκίνησε η οικονομική εισαγγελέας, Μαριάννα Ψαρουδάκη έπειτα από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Η κα Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων κα Μαριάννα Ψαρουδάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Ψαρουδάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε να καλεί μάρτυρες μεταξύ αυτών τον αντιστράτηγο ε.α Ανδρέα Ηλιόπουλο, διευθυντή της υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων, μετά τις καταγγελίες του για κακοδιαχείριση στο μεταναστευτικό.

Βίτσας: Πρόκειται για ψεύδη

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει αμέσως μετά ότι πρόκειται για «ψεύδη» και πως «θα κινηθούν σε βάρος του οι δέουσες νομικές διαδικασίες για όσα ψευδώς αναφέρει».

Μάλιστα προανήγγειλε την αποπομπή του λέγοντας «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».

Απάντηση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, έδωσε ο αντιστράτηγος προκαλώντας τον να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί με τον ισχυρισμό του περί «αδυναμίας ανταπόκρισης στα καθήκοντά μου» καθώς και ποιο σημείο από τις καταγγελίες του είναι αναληθές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter