Εισαγγελική έρευνα για ακόμα μία… χριστιανική πράξη του Αμβρόσιου

Εισαγγελική έρευνα για ακόμα μία… χριστιανική πράξη του Αμβρόσιου

Εισαγγελική έρευνα για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο και την τυχόν παραβίαση από μέρους του – για ακόμα μια φορά- διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα η βασιμότητα δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία ένας ηλικιωμένος βαριά άρρωστος άντρας εκδιώχθηκε μετά από εντολή του Αμβρόσιου από γηροκομείο στο οποίο είχε βρει στέγη γιατί είναι …ομοφυλόφιλος.

Η κ .Δημητρίου παρήγγειλε στον εισαγγελέα Καλαβρύτων να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να καταδειχθεί εάν έχουν παραβιαστεί διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Όπως πρωτογράφτηκε σε τοπική ιστοσελίδα (tempo24news) ο ηλικιωμένος πήγε στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο», που βρίσκεται στα Καλάβρυτα και υπάγεται στη Μητρόπολη μετά από ενέργειες ανθρώπων του «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Πατρέων.

Όταν όμως ο Αμβρόσιος έμαθε ότι είναι ομοφυλόφιλος ζήτησε να τον πετάξουν έξω από τη στέγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος αναγκάστηκε να ανακαλέσει αυτή του την εντολή.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση εφτά μηνών με τριετή αναστολή για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σχετικά με το ομοφοβικό και προκλητικό «Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους!», που είχε γράψει το Δεκέμβρη του 2015 στη προσωπική του ιστοσελίδα για τους ομοφυλόφιλους. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter