Εισαγγελική παρέμβαση για την εξοντωτική καταδίκη της καθαρίστριας

Εισαγγελική παρέμβαση για την εξοντωτική καταδίκη της καθαρίστριας

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, για την εξοντωτική καταδίκη της καθαρίστριας από το Πενταμελές Εφετείο της Λάρισας σε δέκα χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή στην έκτιση της ποινής με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Η κ.Δημητρίου ζήτησε να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Παράλληλα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο .

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα καταδικάστηκε με αυτήν την εξοντωτική ποινή γιατί είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο της ώστε να φαίνεται ότι είχε αποφοιτήσει ενώ είχε πάει μόνο μέχρι και την Ε’ Δημοτικού.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι συνήγοροι της κατηγορούμενης ενόψει του δικονομικού περιθωρίου για την άσκηση αναίρεσης αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής για την κατηγορούμενη.

Σε μία τέτοια περίπτωση η σχετική αίτηση μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές εφετείο της Λάρισας, μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης, ώστε να κρίνει η σύνθεση του δικαστηρίου εκείνου το αίτημα για την αποφυλάκισης της .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter