Προκαταρκτική εξέταση

Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση της Folli Follie

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, μετά τη μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie.

Στο πλαίσιο της έρευνας που χρεώθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Σπύρο Παππά θα ελεγχθεί εάν προκύπτουν στοιχεία για χειραγώγηση μετοχών.

Mε τη μηνυτήρια αναφορά της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,  στρέφεται κατά της Folli Follie και των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, με το αιτιολογικό της μη "παροχής αιτούμενων στοιχείων" από την εταιρεία, καθώς και της "παρεμπόδισης ελέγχου", στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών για την διερεύνηση των ισχυρισμών του fund QCM περί οικονομικών ατασθαλιών.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ζητήσει από τη διοίκηση της Folli Follie να παράσχει στοιχεία αναφορικά με τις οικονομικές της καταστάσεις, στον απόηχο των κατηγοριών του fund QCM. Είχε προηγηθεί η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, έπειτα από αίτημα της ίδιας της εταιρείας, με την εποπτική αρχή να αναφέρει ως αιτιολογία πως η εισηγμένη «δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.