Εισαγγελική παρέμβαση για τις φονικές πλημμύρες στην Καρδίτσα

Εισαγγελική παρέμβαση για τις φονικές πλημμύρες στην Καρδίτσα

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καρδίτσας Κωνσταντίνος Πέτσας για τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο Νομό Καρδίτσας.

Τη διενέργεια της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ανέθεσε λόγω σπουδαιότητας στην Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας Αικατερίνη Λύρα η οποία αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν δυσλειτουργίες και παραλείψεις των αρμόδιων υπηρεσιών όσον αφορά την πρόληψη και τον περιορισμό των συνεπειών του ακραίου φυσικού φαινομένου που έπληξε τον Ν. Καρδίτσας.

Ο τραγικός απολογισμός είναι 4 νεκροί: δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Το πτώμα της τελευταίας εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στις όχθες του ποταμού Πάμισου, έξι μέρες αφότου χάθηκαν τα ίχνη της.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέρρευσαν σπίτια και γέφυρες ενώ καταστράφηκαν δρόμοι, περιουσίες και καλλιέργειες και αποκλείστηκαν και ολόκληρες περιοχές.

Το ζήτημα είναι αν θα αναζητηθούν και οι πολιτικές ευθύνες για την κατασκευή άστοχων έργων ή για την έλλειψη κατασκευής έργων και να κληθούν έστω και για μια φορά στις Δικαστικές αίθουσες πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν «εγκληματήσει» κατά καιρούς σε βάρος του Θεσσαλικού κάμπου με τις παραλήψεις τους ή τις αστοχίες τους που πάντα συνοδεύονται από το πολιτικό κόστος.

Πηγή: Ενεργός Πολίτης Τρικάλων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter