Εισαγγελική παρέμβαση για τον «Μαύρο Ήλιο» στις κερκίδες του ΟΑΚΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τον «Μαύρο Ήλιο» στις κερκίδες του ΟΑΚΑ

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης με αφορμή την ανάρτηση του ναζιστικού συμβόλου «Μαύρος Ήλιος», στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στο ματς της Ελλάδας με την Εσθονία το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης, έδωσε εντολή στο Τμήμα Ρατσιστικής βίας της Εισαγγελίας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διακριβωθεί εάν και από ποιους έχουν διαπραχθεί αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική αναφορά ζητώντας την διερεύνηση του θέματος είχε αποστείλει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου καθώς και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έστειλε τόσο στην Εισαγγελέα του Αρείου πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, όσο και στον αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοναζιστικές εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι της Εθνικής με την Εσθονία, ώστε να ενημερωθούν και να προβούν στις κατά νόμο ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει το Documentonews, η ομάδα των ακροδεξιών το βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο έκαψε μία τούρκικη σημαία, ενώ ύψωσε σημαία με τον «Μαύρο Ήλιο» των SS και τα μέλη της χαιρετούσαν ναζιστικά.

Ο «Μαύρος Ήλιος» έχει συνδεθεί με τα SS λόγω του Χάινριχ Χίμλερ και αποτέλεσε «εργαλείο» σε τελετές μύησης στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Ο Χίμλερ διορίστηκε το 1929 ανώτατος αρχηγός των SS και θεωρείται ότι είναι ένας από τους διαμορφωτές της ναζιστικής πολιτικής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter