Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις αποκαλύψεις του Documento για τα «έργα και τις ημέρες» της Εισαγγελέως Πειραιά Μαρσιώνη

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις αποκαλύψεις του Documento για τα «έργα και τις ημέρες» της Εισαγγελέως Πειραιά Μαρσιώνη

Άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις του Documento για τα «έργα και τις ημέρες» της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά, Βικτώριας Μαρσιώνη.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή, να ελεγχθεί πειθαρχικά η κ. Μαρσιώνη, για τις ανήκουστες αναρτήσεις της στο facebook, σε βάρος ακόμα και της δικαιοσύνης, αλλά και προσωπικά κατά συγκεκριμένων συνάδελφων της, καθώς και για σχόλια που φλερτάρουν με τον σεξισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. 

Παράλληλα δόθηκε εντολή, να ανασυρθεί αμέσως από το αρχείο, η δικογραφία την οποία η κ Μαρσιώνη «έκλεισε» με ένα πρωτοφανές σκεπτικό και αφορά στενούς συνεργάτες του Ευάγγελου Μαρινάκη και σχετίζεται με το ζοφερό παρασκήνιο της υπόθεσης του Noor 1. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω Εισαγγελέας, που κατά το χρονικό διάστημα 2017-2018 εξέδωσε την επίμαχη διάταξη αρχειοθέτησης, υπήρξε και αθλητική Εισαγγελέας Πειραιά. 

Η κ. Μαρσιώνη αρχειοθέτησε μήνυση που αφορούσε καταγγελλόμενη από τον Στηβ Κακέτση υποκλοπή συνομιλίας από τον Αλέξη Κούγια, δικηγόρο του Β. Μαρινάκη, και χρήση της από τον Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», με ένα σκεπτικό που όχι απλώς πάσχει από άποψη νομικής επιχειρηματολογίας αλλά θέτει σε δοκιμασία και την κοινή λογική.

Ως κορυφαίο σημείο του σκεπτικού της κ. Μαρσιώνη, και ανεξάρτητα από το ορθόν ή όχι της τελικής της κρίσης, αναδεικνύεται εκείνο στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει (σε ελεύθερη μετάφραση) ότι ένας δικηγόρος δεν μπορεί να διαπράττει ποινικό αδίκημα, όπως αυτό της παράνομης υποκλοπής συνομιλίας, επειδή γνωρίζει τις συνέπειες του νόμου…

Μάλιστα σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του Βαγγέλη Μαρινάκη εκμεταλλευόμενοι μια πολύ κακή του επαγγελματική στιγμή, του είχαν ζητήσει να καταθέσει επωνύμως, ότι η εμπλοκή Μαρινάκη στην υπόθεση του Νoor 1 ήταν προϊόν σκευωρίας, στην οποία μεταξύ άλλων, είχαν εξυφάνει, ο λιμενικός που είχε διενεργήσει την έρευνα για το ναρκόπλοιο, ο Πάνος Καμμένος και οι «εχθροί» του, Νίκος Πατέρας και Δημήτρης Μελισσανίδης.

Βεβαίως, όπως είναι ήδη γνωστό, για τις καταγγελίες περί δήθεν σκευωρίας, είχε διενεργηθεί επισταμένη έρευνα από τον τότε Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, ο οποίος είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι καμία σκευωρία δεν είχε στηθεί από τα καταγγελλόμενα πρόσωπα σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.  

Τώρα λοιπόν, μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, θα διερευνηθεί εκ νέου και το σκέλος της υπόθεσης που είχε αρχειοθετήσει η κ. Μαρσιώνη και αφορά σε τηλεφωνική υποκλοπή μιας ιδιωτικής συνομιλίας, που δεν επιβεβαιώθηκε το περιεχόμενο της. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter