Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Για δοσοληψίες της Siemens με τον ΟΣΕ

Εισαγγελική πρόταση για νέα παραπομπή σε δίκη του Μιχάλη Χριστοφοράκου

Kαι τρίτο εδώλιο για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκο, προτείνει ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά τρεις συμβάσεις οι οποίες καταρτίστηκαν το 1999 για προμήθεια υλικού μεταξύ του ΟΣΕ και της Siemens. Ο ΟΣΕ έχει διενεργήσει και σχετική πραγματογνωμοσύνη από την οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι ζημιώθηκε από τις συμφωνίες με τη Siemens καθώς υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση του τροχαίου υλικού με αποτέλεσμα να υποστεί ζημία. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία, προκειμένου να μην ισχύσουν οι ρήτρες για την καθυστέρηση δόθηκαν "μίζες" που ανέρχονται στο ποσό των 2 εκ ευρώ.

Ο εισαγγελέας εισηγείται ακόμα την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας και ακόμα έξι εμπλεκομένων.

Συγκεκριμένα, ο κ.Βούλγαρης προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο οι εξής επτά κατηγορούμενοι: Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσης Παναγιωτίδης, Christoph Michael Gebauer, Reinhard Herbert Siekaczek, Bryno Norbert Flad, Friedrich Smaxvil και Hans Martin Schabert.

Τους αποδίδεται κατά περίσταση, ενεργητική δωροδοκία από κοινού και κατ΄εξακολούθηση τελεσθείσα επί μακρό διάστημα, της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και άλλα αδικήματα.

Μάλιστα ο εισαγγελέας με την πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών, που θα έχει και τον τελικό λόγο για την παραπομπή, προτείνει-επίσης- να διατηρηθεί η ισχύς των ενταλμάτων σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος των κ.κ. Χριστοφοράκου και Siekaczek για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens όσο αφορά τις συμβάσεις με τον ΟΣΕ επισημαίνεται ότι οι πρώην υπουργοί Μεταφορών, Χρίστος Βερελής και Μιχάλης Λιάπης "έκαναν τα χατίρια της Siemens". 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.