Εισαγγελική έρευνα για τις οικονομικές δραστηριότητες στελεχών της ΜΚΟ HumanRights 360

Εισαγγελική έρευνα για τις οικονομικές δραστηριότητες στελεχών της ΜΚΟ HumanRights 360

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τίθενται οι οικονομικές δραστηριότητες στελεχών της ΜΚΟ HumanRights 360, μετά την διαβίβαση του πορίσματος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα το οποίο εντοπίζει στοιχεία για κακοδιαχείριση κονδυλίων προερχόμενων από κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Πρόκειται για τη ΜΚΟ που είχε κάνει τις καταγγελίες σχετικά με τους 38 μετανάστες τον περασμένο Αύγουστο, τις οποίες αναίρεσε ένα μήνα μετά σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής της Οργάνωσης Επ. Φαρμάκης.

Η υπόθεση ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου, η οποία καλείται να μελετήσει όσα παραθέτει η Αρχή και να αποφανθεί αν προκύπτουν στοιχεία για την διάπραξη αδικημάτων όπως της απιστίας και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Η Αρχή, που προχώρησε ήδη σε “πάγωμα” λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων της ΜΚΟ, στο πόρισμα της φαίνεται να εντοπίζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στελέχη της οργάνωσης έχουν ιδιοποιηθεί μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στο πόρισμα φέρεται να περιγράφονται οικονομικές δράσεις που φαίνεται να παραπέμπουν σε τριγωνικές συναλλαγές, με διακίνηση χρημάτων μέσω οργανώσεων που σχετίζονται με στελέχη της ΜΚΟ και τελικούς αποδέκτες των χρημάτων, κατά την Αρχή, συγκεκριμένα πρόσωπα.

Να σημειωθεί ότι η οργάνωση με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν “είναι ανακριβή και εσφαλμένα” και τονίζει ότι κάθε χρόνο ελέγχουν τα οικονομικά της πεπραγμένα ορκωτοί λογιστές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter