Εισαγγελική παρέμβαση για την έλλειψη γιατρών στο νοσοκομείο Βόλου

Εισαγγελική παρέμβαση για την έλλειψη γιατρών στο νοσοκομείο Βόλου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου προκάλεσε η επιστολή του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Βόλου, Δημήτρης Λύτρας, που κατήγγειλε ότι πλέον  οι ειδικευμένοι γιατροί  αδυνατούν να καλύψουν πλέον µε ασφάλεια τις συνολικές εφηµεριακές ανάγκες. Ο διευθυντής έκανε λόγο για επιτηδευμένη ανικανότητα και θεσμική αλητεία .

‘Όπως σημειώνει η η τοπική ιστοσελίδα gegonotanews.gr, στο πλαίσιο της έρευνας, θα κληθούν ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φ. Σερέτης αλλά και ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Ντόκος, οι οποίοι θα πρέπει να αποδείξουν ποιες ενέργειες δρομολογήθηκαν  από την πλευρά τους για να μην μείνει η κλινική χωρίς γιατρούς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία του διευθυντή της χειρουργική κλινικής, τους τελευταίους 15 μήνες, προκειμένου να διατηρηθεί η απρόσκοπτη και κυρίως ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου με την 24ωρη λειτουργία της κλινικής, τις προγραμματισμένες και επείγουσες επεμβάσεις, τα καθημερινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία αλλά και την κάλυψη αναγκών άλλων τμημάτων, οι γιατροί υποχρεώθηκαν να εκτελούν 11 έως και 13 εφημερίες, ενεργείς και ετοιμότητας, το μήνα. Παραμένουν έως και 35 ώρες συνεχόμενες στο νοσοκομείο και εργάζονται από 70 έως και 80 ώρες την εβδομάδα.

Όπως τόνισε ο Δ.Λύτρας, ο καταμερισμός των εφημεριών αλλά και η ομαλή διενέργεια των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων βασίστηκε, στην οικειοθελή απόφαση όλων των στελεχών της κλινικής για τη µη χρήση του θεσμοθετημένου δικαιώματος ανάπαυσης (ρεπό) μετά από εφημερία, και για την εκτέλεση σημαντικού αριθμού εφημεριών πολύ πάνω από το όριο της οικονομικής αποζημίωσης που προβλέπεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter