Εισαγγελική παρέμβαση για το «ατύχημα» με τα μεταλλικά ράφια στο Πρωτοδικείο

Εισαγγελική παρέμβαση για το «ατύχημα» με τα μεταλλικά ράφια στο Πρωτοδικείο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το πρωτοφανές σκηνικό που έλαβε χώρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου κατέρρευσαν μεταλλικά ράφια γεμάτα με ογκώδεις δικογραφίες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εργαζόμενοι.

Το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια της φόρτωσής των ραφιών με δικογραφίες με τον υπάλληλο της μεταφορικής εταιρείας να τραυματίζεται στην πλάτη και τον υπάλληλο στα πόδια.

«Μπορούσαμε να είχαμε νεκρό» κατήγγειλε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας και προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας.

«Το μέγεθος της επικινδυνότητας του συμβάντος αποδεικνύεται απ’ το γεγονός ότι για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η βοήθεια – παρέμβαση πολιτών και συναδέλφων που βρίσκονταν στον χώρο» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ο ο Σύλλογος, ενώ τονίζει πως τα χειρότερα αποφεύχθηκαν από καθαρή τύχη.

Πιο αναλυτικά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζητά τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, με αντικείμενο τη διακρίβωση των συνθηκών του ατυχήματος και τον εντοπισμό ενδεχόμενης τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως αυτό της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ’ υπόχρεου.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, που θα διενεργήσει την έρευνα, είναι, αφού λάβει καταθέσεις από τους παθόντες, να ελέγξει όλα τα σχετικά έγγραφα της Επιθεώρησης Εργασίας, της εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού του χώρου όπου συνέβη η κατάρρευση, καθώς και να αναζητήσει εάν είχε γίνει οποιαδήποτε σχετική αναφορά/καταγγελία για πλημμέλειες στη συντήρηση του χώρου, η οποία να εφιστούσε την προσοχή για τον κίνδυνο της κατάρρευσης που τελικώς συνέβη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter