Μυτιλήνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ιερέα με κορονοϊό που κοινωνούσε πιστούς

Μυτιλήνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ιερέα με κορονοϊό που κοινωνούσε πιστούς
Φωτογραφία αρχείου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης με αφορμή την είδηση ότι ανεμβολίαστος ιερέας πραγματοποίησε λειτουργία και κοινώνησε τους πιστούς, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται πλέον πολλά κρούσματα στην ενορία του.

Της εισαγγελικής παρέμβασης είχε προηγηθεί τελεσίγραφο του Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιακώβου με το οποίο προειδοποίησε τους ανεμβολίαστους ιερείς της Μυτιλήνης πως εάν δεν εμβολιαστούν μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας θα τεθούν σε αργία άνευ αποδοχών.

Τελεσίγραφο του Μητροπολίτη

Σε αργία είναι αποφασισμένος να θέσει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος τους ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν χωρίς να έχουν αποδεδειγμένα σοβαρό ιατρικό λόγο

Σε επιστολή που εστάλη σε ομάδα ιερέων της Μητρόπολης Μυτιλήνης, οι οποίοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, για δικούς τους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν, ο μητροπολίτης τους γνωστοποιεί το δικό του τελεσίγραφο.

Τους δίνει εντολή να εμβολιαστούν εντός μιας εβδομάδας ειδάλλως όπως γράφει, θα τεθούν σε αργία η οποία θα συνοδεύεται και με στέρηση του μισθού τους.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα stonisi.gr, αγανάκτησε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης με ομάδα ιερέων της Μητρόπολής του οι οποίοι όχι μόνο αρνούνται να εμβολιαστούν αλλά και προτρέπουν πιστούς και να μην εμβολιάζονται και να μην τηρούν μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Με την πρώτη επιστολή που έγινε γνωστή την Τετάρτη το βράδυ, σε όσους από τους 35 περίπου ιερείς προφασίζονται λόγους υγείας για να μην εμβολιαστούν ζητά ιατρική βεβαίωση δημόσιου νοσοκομείου περί του προβλήματός τους.

Η δεύτερη επιστολή και πιο αυστηρή απευθύνεται τέσσερις – πέντε  ιερείς οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο αντεμβολιαστικό κίνημα στη Λέσβο.

Σε δυο από αυτούς έχει και στο παρελθόν επιβάλει για τη στάση τους ποινές.

Στον έναν χωριού της περιοχής του Ευεργέτουλα αφήρεσε το οφίκιο του πνευματικού, του απαγόρευσε δηλαδή να εξομολογεί. Ο λόγος ότι αρνήθηκε να κάνει Ανάσταση σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αλλά έκανε Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα. Παρά όμως το επιτίμιο αυτός συνέχισε τη δράση του και μάλιστα ερευνάται το ότι μεγάλο μέρος της διασποράς των τελευταίων ημερών οφείλεται στον χωρίς απολύτως καμία πρόληψη εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στις 25 και 26 Οκτωβρίου. Εδώ ας σημειωθεί ότι περισσότερα από 70 είναι τα κρούσματα της νόσου του κορονοϊού που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέονται με τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στο συγκεκριμένο χωριό. Πολλά από αυτά ανήκουν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του ιερέα.

Στον άλλο ιερέα χωριού βόρεια της Μυτιλήνης, είχε επιβληθεί ποινή αργίας και στέρησης μισθού αφού καλούσε και με ανακοίνωση του έξω από το ναό τον κόσμο να μη φορά μάσκες.

Η ίδια αυστηρή επιστολή εστάλη και σε άλλους τρεις ιερείς ένας εκ των οποίων μάλιστα σήμερα νόσησε!

Σύμφωνα με κύκλους της Μητρόπολης Μυτιλήνης ο κ. Ιάκωβος «εξάντλησε κάθε προηγούμενη συζήτηση με τους συγκεκριμένους ιερείς και προχώρησε στη λήψη των συγκεκριμένων μέτρων αφού είδε πως η δράση τους καθίσταται πλέον εμφανώς επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία».

Πηγή: stonisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter