Εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη του Λιγνάδη για τέσσερις βιασμούς

Εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη του Λιγνάδη για τέσσερις βιασμούς

Την παραπομπή του προφυλακισμένου σκηνοθέτη σε δίκη για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού ζητεί με πρόταση της προς το Δικαστικό Συμβούλιο η εισαγγελέας, ενώ παράλληλα ζητεί να διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση και να παραμείνει στις φυλακές Τριπόλεως.

Πιο αναλυτικά η εισαγγελική λειτουργός προτείνει την παραπομπή του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί για το κακούργημα του «βιασμού κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων».

Παράλληλα, η εισαγγελέας απορρίπτει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ο οποίος αρνείται τις σοβαρότατες κατηγορίες σε βάρος του.

Τις επόμενες μέρες το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη του σκηνοθέτη σε δίκη.

Οι τέσσερις βιασμοί

Σημειώνεται ότι ο σκηνοθέτης είναι προφυλακιστέος από τον Φλεβάρη του 2021 στις φυλακές Τριπόλεως για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων και κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως. Στη συνέχεια ασκήθηκαν σε βάρος του δύο νέες κατηγορίες βιασμού. Η μία για τον βιασμό ενός ανηλίκου πριν από επτά χρόνια και η δεύτερη ενός ενήλικου άντρα πριν από τρία χρόνια. Ο ίδιος βέβαια με υπόμνημα που είχε καταθέσει μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια ενώπιον της ανακρίτριας είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε ζητήσει από την δικαστική λειτουργό να τον θέσει σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης, σε κατ’ οίκον δηλαδή κράτηση με βραχιολάκι, δηλώνοντας πως θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος για το μέτρο, που εφαρμόζεται στην χώρα πιλοτικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter