Εισήγηση για ποινή φυλάκισης 28 μηνών στον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, Αλ Κελαϊφί

Εισήγηση για ποινή φυλάκισης 28 μηνών στον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, Αλ Κελαϊφί

Η ελβετική εισαγγελία εισηγήθηκε την φυλάκιση του προέδρου της beIN Media και της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, καθώς και του πρώην αξιωματούχου της FIFA, Ζερόμ Βάλκε.

Συγκεκριμένα, μετά από ακρόαση πέντε ημερών ενώπιον του Ομοσπονδιακού Ποινικού Δικαστηρίου της ελβετικής πόλης, Μπελινζόνα, η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης 28 μηνών για τον Αλ Κελαϊφί και τριών ετών για τον Βάλκε, με μερική αναστολή και στις δύο περιπτώσεις. Οι κατηγορούμενοι θα κατατεθούν μέχρι και αύριο υπομνήματα

Ο Βάλκε, πρώην στενός συνεργάτης του άλλοτε προέδρου της FIFA, Γιόζεπ Μπλάτερ, είναι μπλεγμένος σε δύο υποθέσεις. Στην πρώτη η εισαγγελία τον κατηγορεί ότι πριν από περίπου 7 χρόνια ζήτησε τη βοήθεια του Αλ Κελαϊφί, για να αγοράσει μια πολυτελή βίλα στην Σαρδηνία, σε μια περίοδο που η beIN διαπραγματευόταν την επέκταση των δικαιωμάτων της στα μέσα ενημέρωσης στην Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και του 2030.

Ο Αλ Κελαϊφί είχε αποκτήσει την «Βίλα Bianca» για 5 εκατ. ευρώ, μέσω εταιρείας, και την μεταβίβασε σε αδελφό ενός από τους στενούς συνεργάτες του, πριν περάσει στα χέρια του Βάλκε.

Οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν είχαν καμία «διεφθαρμένη συμφωνία» και απλά τα έγγραφα είναι ένα «ιδιωτικό συμφωνητικό, που δεν σχετίζεται με την σύμβαση που συνήφθη από την beIN με την FIFA, τον Απρίλιο του 2014». Τα επιχειρήματα τους δεν έπεισαν όμως την εισαγγελία. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter