Εισπήδηση της Αθήνας στις εκκλησιαστικές υποθέσεις

Εισπήδηση της Αθήνας στις εκκλησιαστικές υποθέσεις

Πίεση προς τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία προκειμένου να αναγνωρίσουν το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας, ασκεί εμμέσως πλην σαφώς, η Αθήνα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documentonews.gr

Μάλιστα η εν λόγω πίεση ασκείται με όχημα και τη χρηματοδότηση του Ελληνικού κράτους, όχι στη λογική «θα σας κόψουμε τη χρηματοδότηση», αλλά στη λογική «πρέπει να γνωρίζουμε που πάνε τα χρήματα του ελληνικού λαού». Απαίτηση η οποία αιφνιδιαστικά έπεσε στο τραπέζι με την εκλογή της νέας Κυβέρνησης στην Αθήνα.

Να θυμίσουμε ότι χθες η σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αναγνώρισε τη νέα αυτοκέφαλη εκκλησία της Ουκρανίας παρά την εκφρασμένη διαφωνία επτά ιεραρχών.

Τις παραπάνω πιέσεις (σε χαμηλούς επί του παρόντος τόνους) έχει αναλάβει ένα πρόσωπο κλειδί με πολύ ισχυρές επαφές στο χώρο της εκκλησίας, που κατά τους φίλους του «μπαινοβγαίνει στο State Department», βρίσκεται στην κεφαλή της ομογένειας στις ΗΠΑ και φυσικά από τον περασμένο Ιούλη έχει και την θεσμική ιδιότητα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, για το χαρτοφυλάκιο του Απόδημου Ελληνισμού και προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αντώνης Διαματάρης.

Δεν γνωρίζουμε αν ο εκδότης/διευθυντής του «Εθνικού Κήρυκα» από το 1979, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη, αντλεί το ενδιαφέρον του για το θέμα και από το αντίστοιχο ενδιαφέρον των ΗΠΑ που έχουν κάθε λόγο να επιδιώκουν το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής εκκλησίας και τη συνακόλουθη αποδυνάμωση του Πατριαρχείου της Μόσχας και αν αυτό το ενδιαφέρον είναι μέρος μιας πολιτικής του Μαξίμου την οποία ο κ. Διαματάρης, απλά ακολουθεί, γνωρίζουμε όμως ότι είναι το ένα από τα δύο μεγάλα project που έχει αναλάβει με το που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του. Το άλλο είναι η επιστολική ψήφος όσων Ελλήνων της διασποράς κατέχουν την ιθαγένεια και είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Οτιδήποτε άλλο, όπως αρέσκεται να λέει ο ίδιος δημοσίως, «είναι προσβολή» για τους ομογενείς.     

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter