Εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ – Παγώνει η ρωσική οικονομία

Εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ – Παγώνει η ρωσική οικονομία

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προχώρησε σε νέο διάγγελμα όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Η εισβολή στην Ουκρανία θα στοιχίσει οικονομικά και στρατηγικά στη Ρωσία», ενώ ανακοίνωσε τις κυρώσεις, οι οποίες κατά τον ίδιο θα «παγώσουν τη ρωσική οικονομία».

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως στοχεύει το ρούβλι και την ρωσική ελίτ ως απάντηση των ΗΠΑ στην «απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση στην Ουκρανία από τη Ρωσία», όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ειδικότερα οι περιορισμοί στις εξαγωγές εκτιμάται πως θα μπλοκάρουν σχεδόν το 50% των εισαγωγών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσία. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε άλλες τέσσερις ρωσικές τράπεζες, περιλαμβανομένης της VTB. Όπως είπε, οι κυρώσεις θα έχουν «σοβαρό κόστος στη ρωσική οικονομία, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα».

Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπενθυμίζοντας ότι «εδώ και εβδομάδες είχαμε προειδοποιήσει ότι θα γινόταν αυτό και τώρα το βλέπουμε να ξεδιπλώνεται σε μεγάλη έκταση όπως είχαμε προβλέψει». Επανέλαβε ότι πρόκειται για μία «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», ενώ υποστήριξε ότι οι φιλοδοξίες του Πούτιν ξεπερνούν την Ουκρανία, κάνοντας λόγο για αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η επικοινωνία του με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, καθώς και η ενημέρωσή του από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Δείτε το διάγγελμα  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter