Εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ με πάνω από 40 προσαγωγές – Προπηλάκισαν μέχρι και καθηγητές

Εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ με πάνω από 40 προσαγωγές – Προπηλάκισαν μέχρι και καθηγητές

Οργισμένοι είναι φοιτητές και καθηγητές από όσα έγιναν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την εισβολή των ΜΑΤ στη Σχολή Θετικών Επιστημών και τις προσαγωγές δεκάδων ατόμων που βρίσκονταν εντός αυτής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν όλο το απόγευμα στις εισόδους του Αριστοτελείου και στο εσωτερικό του campus, ενώ προχώρησαν σε πάνω από 40 προσαγωγές.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από τη ΣΘΕ φωνάζοντας συνθήματα κατά της επιδρομής που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, ζητώντας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ να αποχωρήσουν από το campus.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους προσαχθέντες και υπήρχε κάλεσμα για πορεία στις 8 μ.μ. στην Καμάρα από τον Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής.

Ορισμένες σχολές στο ΑΠΘ τελούν υπό κατάληψη εδώ και αρκετές εβδομάδες ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΘ βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση.

Όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, δεν είδαν παρουσία εισαγγελέα κατά της διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, αν και είχαν ενημερωθεί για το αντίθετο, ενώ ζήτησαν να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από τη ΣΘΕ, εφόσον η Αστυνομία τους ενημέρωσε πως έχει λήξει η αστυνομική επιχείρηση.

«Ζητήσαμε παρουσία εισαγγελέα, μας είπαν ότι υπήρχε εισαγγελέας. Επί μία ώρα και 10 λεπτά ήμασταν στα τρία μέτρα από την πόρτα που γινόταν οι προσαγωγές. Δεν παρουσιάστηκε κανένας εισαγγελέας. Ζητάμε να αποχωρήσουν τώρα ΜΑΤ. Δεν υπάρχει λόγος παρουσίας δυνάμεων εφόσον σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και είδαμε να έχουν ολοκληρωθεί οι προσαγωγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του ΑΠΘ και αντιπρόεδρος του ΕΣΔΕΠ, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και μέλος του ΕΣΔΕΠ, Γιώργο Ραπτάκη, ο πρύτανης του ΑΠΘ ήταν εκείνος που κάλεσε την αστυνομία και ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση.

«Προπηλάκισαν ακόμα και εργαζόμενους καθηγητές» κατήγγειλε στην κάμερα ένα άλλο άτομο που ήταν στην συγκέντρωση.

 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού. Οι σπουδαστές τονίζουν πως απλώς διοργάνωναν εκδήλωση με μουσική, φαγητό και κρασί στον εξωτερικό χώρο του campus και πως η ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκε με εκδικητική διάθεση για να προκαλέσει ένταση.

Δείτε βίντεο από τον ιστότοπο infolibre:

 

Η αστυνομία μπήκε μέσα στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) και έχει προχωρήσει σε πολλές προσαγωγές όπως φαίνεται και από το βίντεο.

Έξω από το κτίριο φοιτητές και φοιτήτριες έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους.

Ανακοίνωση και κάλεσμα για συγκέντρωση από το φοιτητικό σύλλογο του Φυσικού του ΑΠΘ:

«Ενώ κάναμε μπαρ στον πλάτανο της σχολής μας και επανοικοιοποιούμασταν το χώρο ήρθε διμοιρία ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στη σχολή. Ούτε πειθαρχικά ούτε διαγραφές έξω οι μπάτσοι από τις σχολές ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΘΕ!!
Σ.Φ. Φυσικού».

Η αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη έρχεται μετά από τρεις μήνες φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τον νόμο Πιερρακάκη. Παρόμοια ενέργεια εισβολής στο ΑΠΘ είχε πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου αλλά και στις 22/02.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter