Είχε μπλεχτεί και σε υπόθεση ναρκωτικών ο Ραούλ Μπράβο!

Είχε μπλεχτεί και σε υπόθεση ναρκωτικών ο Ραούλ Μπράβο!

Ο Ραούλ Μπράβο (παλιός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, του Ολυμπιακού, του Αρη και της Βέροιας) ο οποίος συνελήφθη μαζί με δεκάδες άλλα άτομα (ποδοσφαιριστές, προέδρους, παράγοντες και γιατρούς ομάδων) στην Ισπανία ως εγκέφαλος κυκλώματος που έστηνε παιχνίδια στην πρώτη και την δεύτερη κατηγορία της χώρας του, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις είχε μπλεχτεί το 2003 και σε μια υπόθεση ναρκωτικών αλλά δεν είχε βρεθεί κάτι ενοχοποιητικό σε βάρος του…

Την υπόθεση έφερε στο φως, η ισπανική εφημερίδα “ABC”,που κάνει λόγο για τεράστια επιτυχία της αστυνομίας καθώς είχε διαλύσει οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Μαδρίτη. Μαζί με τον Μπράβο (και στην τωρινή υπόθεση και του 2003), μπλεγμένος ήταν και ο φίλος και παλιός συμπαίκτης του στη Ρεάλ ο Κάρλος Αράντα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΑΒC» πριν από 16 χρόνια Μπράβο και Αράντα είχαν προσαχθεί για να καταθέσουν για εκείνη την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, καθώς ο «νονός» της σπείρας είχε συλληφθεί οδηγώντας το αυτοκίνητο του Ραούλ Μπράβο και στην έρευνα που ξεκίνησε βρέθηκε στην κατοχή της σπείρας κι ένα αυτοκίνητο του Αράντα. Οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα της Μαδρίτης και από εκεί στον ανακριτή για να καταθέσουν ως ύποπτοι. Να σημειωθεί πως εκείνη της σεζόν 2003-4, ο Μπράβο αγωνιζόταν στην αγγλική Λιντς, δανεικός από την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μπράβο στην κατάθεση του υποστήριξε πως το αμάξι όντως ήταν ιδιοκτησίας του, αλλά το είχε δώσει στον φίλο του (τον ναρκέμπορο) να το πουλήσει. Από τη πλευρά του ο Αράντα υποστήριξε ότι το είχε δανείσει σε φίλο του (μέλος της σπείρας) για να τον εξυπηρετήσει…

Στις έρευνες που ακολούθησαν δεν βρέθηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο για τους δύο παίκτες, με την διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης να ζητάει τότε, από τις Αρχές να μη δημοσιοποιήσουν την εμπλοκή του Μπράβο με την υπόθεση για να μην χαλάσει το ίματζ του συλλόγου! Η ισπανική αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων που τους θεωρούσε επικεφαλής του κυκλώματος διακίνησης, βρίσκοντας πάνω τους 8,5 κιλά κοκαΐνης και 4.000 χάπια έκσταση καθώς και όπλα, πλαστά έγγραφα και χιλιάδες ευρώ.

Οσον αφορά την τωρινή υπόθεση, των στημένων αγώνων, ο Ραούλ Μπράβο, ο Κάρλος Αράντα, ο Ινίγκο Λόπεθ (παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ) και όλοι οι εμπλεκόμενοι των στημένων στην Ισπανία οδηγήθηκαν στο δικαστήριο της Ουέσκα για να απολογηθούν. Η όλη διαδικασία κράτησε περισσότερες από 10 ώρες και οι Μπράβο – Αράντα, αρνήθηκαν να απολογηθούν!

Ο εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση τους χωρίς εγγύηση αλλά ο δικαστής όρισε τελικά εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ. Ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς και καταβάλλοντας ανάλογες εγγυήσεις αφέθηκαν μέχρι τη δίκη οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Για τον Λόπεθ, τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ και νυν της Λα Κορούνια η εγγύηση που αναγκάστηκε να καταβάλει ήταν 75.000 ευρώ. Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την έξοδο του από το ανακριτικό γραφείο δήλωσε : Υποστήριξα την αθωότητα μου. Είμαι επιβαρυμένος ψυχολογικά αυτές τις τρεις μέρες και θέλω να πάω να ξεκουραστώ”.

Ο πρόεδρος της Ουέσκα, Αγουστίν Λασαόσα και ο παίκτης της Βαγιαδολίδ, Μπόρχα Φερνάντεθ κατέβαλλαν από 50.000 ευρώ, είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται κάθε 1η και 15η του μήνα στις αρμόδιες αρχές, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter