Εκ στόματος κόρακος «κρα»!

Εκ στόματος κόρακος «κρα»!

Ο νεοδημοκράτης βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος, που επιμένει ότι ένας τραμπούκος που κακοποιεί τη γυναίκα του ή την όποια γυναίκα μπορεί να είναι καλός πατέρας, είναι προφανώς απαράδεκτος και τυπικός εκπρόσωπος ενός ακραίου φασίζοντος συντηρητισμού. Είναι σαφές επίσης ότι σε αυτό τον τύπο ταιριάζει γάντι η ρήση «εκ στόματος κόρακος “κρα” εξελεύσεται», καθώς κάτι τέτοιους είχαν στο μυαλό τους αυτοί που προ αιώνων πρωτοείπαν τη φράση!

Αλλωστε με τέτοιες φράσεις και τέτοιου επιπέδου «παρεμβάσεις» έγινε γνωστός και για κάτι τέτοια τον επέλεξαν ως καταλληλότερο από τα «γαλάζια» καϊνάρια στη δυτική Αθήνα όσοι τον σταύρωσαν στέλνοντάς τον στο κοινοβούλιο. Ιδού λοιπόν ένα δεύτερο πρόβλημα: η γελοιότητα και η υπεράσπιση του τραμπουκισμού και των κακοποιητικών συμπεριφορών έχουν οπαδούς και γίνονται όχημα για να γίνει για ορισμένους έστω… εθνοπατέρας ένας τέτοιος τύπος.

Για να τον «σταυρώσουν» όμως κάποιοι που επικροτούν τέτοιες συμπεριφορές και να παρασύρουν και άλλους προμοτάροντάς τον έπρεπε πρώτα κάποιος να τον εντάξει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Να κρίνει δηλαδή ότι είναι ικανός να προωθήσει τις… εκσυγχρονιστικές και… ευρωπαϊκές θέσεις που υποτίθεται ότι έχει η ΝΔ.

Με άλλα λόγια, το κλειδί για την παρουσία ενός τέτοιου τύπου στα βουλευτικά έδρανα το κρατούσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έκρινε ότι ο Λοβέρδος είναι γνήσιος εκπρόσωπος του νεοφιλελευθερισμού και μπορεί να… κοσμήσει τα νεοδημοκρατικά ψηφοδέλτια. Γι’ αυτό τώρα τόσο ο ίδιος ο Μητσοτάκης όσο και οι λαλίστατοι παρατρεχάμενοί του στα ΜΜΕ κάνουν την πάπια και προσπαθούν να ξεχάσουν ότι αυτός ο απαράδεκτος τύπος είναι κυριολεκτικά ένας από αυτούς, σαρξ εκ της (νεοφιλελεύθερης) σαρκός τους.

Απλώς ο Λοβέρδος δεν έχει πρόβλημα να τα λέει χοντρά, γιατί με τις χοντράδες έκανε καριέρα. Γι’ αυτές τις χοντράδες τον επέλεξε ο Μητσοτάκης και γι’ αυτό τώρα –σιωπώντας– τον προστατεύει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter