Έκαναν πάλι το θαύμα τους οι άνδρες του Χρυσοχοΐδη – Εισέβαλαν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

Έκαναν πάλι το θαύμα τους οι άνδρες του Χρυσοχοΐδη – Εισέβαλαν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού χθες Τρίτη, όταν οκτώ (!) αστυνομικοί εισήλθαν στη ΜΕΘ και προσήγαγαν -φορώντας της μάλιστα χειροπέδες- εργαζόμενη.

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει καθημερινά το πραγματικό ευχαριστώ του στους εργαζόμενους των νοσοκομείων, όταν δεν τους χειροκροτεί στα μπαλκόνια.

Χθες Τρίτη ήταν και πάλι η σειρά του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» να θυμηθεί τι σημαίνει Δεξιά, τι σημαίνει αυταρχισμός και καταστολή.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης εργαζόμενη της ΜΕΘ αφού κατηγορήθηκε – μέσω τηλεφώνου- από συγγενή ασθενή ότι μίλησε απρεπώς, έκπληκτη στις δύο το μεσημέρι αντίκρισε εντός του χώρου της ΜΕΘ δυο αστυνομικούς οι οποίοι μαζί με τη συγγενή ζητούσαν τα στοιχεία της προκείμενου να της γίνει μήνυση. Η εργαζόμενη αφού ακολούθησε όλα όσα ορίζει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και η διοικητική ιεραρχία έδωσε τα στοιχεία της. Ενώ είχε γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων της και παρότι δεν υπήρχε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της, οι αστυνομικοί επέμεναν να τη προσαγάγουν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όταν μάλιστα εκείνη προσπάθησε να εξηγήσει στους άνδρες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πως δε μπορεί έτσι απλά να φύγει από την εργασία της και πως πρέπει να κανονίσει ποιος θα μείνει με το παιδί της, αυτό μεταφράστηκε από τους ένστολους «προστάτες» ως… αντίσταση. Είναι ενδεικτικό της καταστολής και του άκρατου αυταρχισμού ακόμη και μέσα στο χώρο του νοσοκομείου, το γεγονός πως κλήθηκαν ακόμη έξι αστυνομικοί (συνολικά 8) «επειδή η εργαζόμενη προέβαλε αντίσταση», της πέρασαν χειροπέδες και την προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα σαν κοινό εγκληματία.

Μετά την προσαγωγή της ταλαιπωρήθηκε επί πέντε ώρες και τελικά της επέτρεψαν να φύγει από το Α.Τ. Συντάγματος χωρίς να εκκρεμεί εις βάρος της καμία κατηγορία.

Ο αυταρχισμός και η άκρατη καταστολή δεν είναι κάτι νέο όμως και χαρακτηρίζει θα έλεγε κανείς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αρκεί κανείς να θυμηθεί τους Αστυνομικούς που συνέλαβαν την Ψυχίατρο στο Θριάσιο τον Αύγουστο του 2019, τους αστυνομικούς που πήγαν να συλλάβουν ειδικευόμενο της Παθολογικής κλινικής το Σεπτέμβριο του 2019 στον Ευαγγελισμό, τα ΜΑΤ που έδερναν τους Υγειονομικούς έξω από το Υπ. Υγείας το Σεπτέμβριο 2020 και τους Αστυνομικούς που ήθελαν να διαλύσουν συγκέντρωση εντός του Ευαγγελισμού την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7/4/20) επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν προσλήψεις, κλίνες ΜΕΘ και Μέσα Ατομικής Προστασίας.

ΠΟΕΔΗΝ: Μπήκαν αστυνομικοί σε αποστειρωμένο χώρο της ΜΕΘ για να συλλάβουν υγειονομικό

Το περιστατικό επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της και η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλοντας το πρωτοφανές περιστατικό.

Όπως περιγράφει: «Χθες το μεσημέρι γυναίκα που είχε νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και έχασε εκεί το σύζυγο της από κορωνοιο  μαζί με δύο αστυνομικούς εισέβαλαν στη ΜΕΘ  μέσα από τη πόρτα ασφαλείας σε αποστειρωμένο και απαγορευμένο χώρο  για να συλλάβουν μία συνάδελφο που προφανώς της υπέβαλε μήνυση γιατί δεν τις έδινε   στοιχεία  τα οποία  δεν διέθετε και δεν είχε δικαίωμα να δώσει».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ Μιχάλης Γιαννάκος περιγράφει ότι «Οι αστυνομικοί κάλεσαν και  ενισχύσεις. Αν είναι δυνατόν παρά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων. Κατέφθασαν πολλοί ακόμη αστυνομικοί μπήκαν  μέσα στη ΜΕΘ πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα στη συνάδελφο  και την οδήγησαν στο τμήμα. Εκεί έμεινε αρκετές ώρες. Απεσύρθει τελικά  η μήνυση και αφέθη ελεύθερη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter