Στην Ταϊβάν

Έκαναν τεχνητή γονιμοποίηση σε γιγάντιο πάντα

Σε τεχνητή γονιμοποίηση υποβλήθηκε το θηλυκό γιγάντιο πάντα Γουάν Γουάν, με σπέρμα του αρσενικού πάντα Τουάν Τουάν, σε ζωολογικό κήπο της Ταϊπέι. 

Τα δύο γιγάντια πάντα που γεννήθηκαν το 2004 δώρισε η Κίνα το 2008 στην Ταϊβάν ως ένδειξη καλής θέλησης. Τον Ιούλιο του 2013 απέκτησαν το μοναδικό μωρό τους, τον Γουάν Ζάι, πάλι με τεχνητή γονιμοποίηση, ενώ από το 2015 οι αρχές του ζωολογικού κήπου της Ταϊπέι προσπαθούν να βοηθήσουν το ζευγάρι να αποκτήσει και άλλο μωρό.

Τα θηλυκά πάντα μπορούν να κυοφορήσουν μία μόνο φορά τον χρόνο και συνήθως γεννάνε ένα ή δύο μικρά. Το ζευγάρι των γιγάντιων πάντα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία, αν και έχει περάσει την καλύτερη περίοδο τεκνοποίησης που είναι από 7 έως 12 χρόνων. Συνήθως τα πάντα μπορούν να γεννήσουν έως την ηλικία των 19 χρόνων.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.