Έκανε άνω κάτω μία πτήση – Προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου!

Έκανε άνω κάτω μία πτήση – Προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου!

Ένας άνδρας συνελήφθη και είναι υπό ομοσπονδιακή κράτηση στις ΗΠΑ μετά από επίθεση εναντίον μελών του πληρώματος πτήσης της Air Canada ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα ενός αεροπλάνου ενώ ήταν στον αέρα.

Ο Καναδός Brandon Michael Courneyea συνελήφθη τη Δευτέρα μετά την εκτροπή της πτήσης του που έκανε το δρομολόγιο Montego Bay-Toronto λόγω αναστάτωσης στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο Courneyea άρχισε να φωνάζει στους άλλους επιβάτες επειδή τον… κοίταζαν, έριξε στους αεροσυνοδούς ποτήρια γεμάτα ζεστό καφέ και τελικά προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης αφού πρώτα είπε ότι «μόνο ένας άνθρωπος αρκεί για να ρίξει κάτω το αεροπλάνο».

Η πτήση τελικά εξετράπη στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου συνελήφθη ο Courneyea και τέθηκε υπό κράτηση από το FBI.

Η σύζυγος του Courneyea δήλωσε ότι είναι ένα μεγάλο σοκ γι’ αυτήν η σύλληψή του, καθώς η συμπεριφορά για την οποία κατηγορείται δεν είναι σύμφωνη με τον άνθρωπο που γνωρίζει.

«Δεν είναι καθόλου ο σύζυγός μου», είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη στον Καναδικό Τύπο. «Υπάρχουν πολλά περισσότερα που δεν λέγονται, επειδή ο σύζυγός μου είναι ο πιο ευγενικός, ο πιο αγαπητός άνθρωπος που θα συναντήσετε ποτέ. Και όποιος τον ξέρει θα σας πει το ίδιο πράγμα».

Η Amanda Courneyea δήλωσε ότι ο 33χρονος σύζυγός της πήγε στην Τζαμάικα την περασμένη εβδομάδα από το σπίτι τους στο Οντάριο του Καναδά, για να εκπληρώσει το όνειρό του να κάνει διακοπές εκεί. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο σύζυγός της ταξίδευε μόνος του επειδή το ζευγάρι έχει πέντε παιδιά, πολλά από τα οποία έχουν ειδικές ανάγκες και δεν μπορούν να μείνουν στη φροντίδα ενός μπέιμπι σίτερ.

Αλλά τα σχέδια διακοπών του Brandon Courneyea πήγαν στραβά σχεδόν αμέσως, σύμφωνα με τη σύζυγό του, αφού της είπε ότι οι ντόπιοι απειλούν τη ζωή του.

Εκείνη τον συμβούλευσε να γυρίσει την Παρασκευή (αντί για τη Δευτέρα που είχε προγραμματίσει) με την πτήση της Air Canada που θα αναχωρούσε από το Montego Bay αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ποινική καταγγελία που κατατέθηκε κατά του Courneyea, η αναστάτωση άρχισε σχεδόν αμέσως μόλις η πτήση ήταν στον αέρα.

Μια αεροσυνοδός είπε σε έναν ερευνητή του FBI ότι για πρώτη φορά άκουσε σημάδια μιας «λεκτικής διαμάχης» λίγο μετά την απογείωση, αν και ο Courneyea σύντομα ηρέμησε.

Ήρθε όμως πάλι στην προσοχή του πληρώματος, όταν άρχισε να φωνάζει στους επιβάτες επειδή «τον κοίταζαν».

Τα μέλη του πληρώματος ζήτησαν από τον Courneyea να μετακινηθεί στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, αλλά εκείνος αρνήθηκε να συνεργαστεί.

Μετά από πολλή ώρα, όπως αναφέρει η καταγγελία, ο Courneyea πήγε στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, πήρε ένα δοχείο γεμάτο καφέ και άρχισε να το πετάει προς τους αεροσυνοδούς. Παρά τις προσπάθειες ενός επιβάτη να τον ηρεμήσει, δεν υπήρξε αποτέλεσμα, με τον Καναδό να ξεφεύγει από τα όρια, όταν είπε πως «αρκεί ένας άνθρωπος για να ρίξει κάτω το αεροπλάνο».

Αφού άρπαξε άλλη μια γεμάτη καφετιέρα, ο Courneyea πήγε προς την πίσω έξοδο και προσπάθησε να σηκώσει ένα μοχλό για να ανοίξει την πόρτα. Τότε το πλήρωμα και οι επιβάτες όρμησαν πάνω του για να τον ακινητοποιήσουν πράγμα που τελικά κατάφεραν.

Η εκπρόσωπος της Air Canada Isabelle Arthur δήλωσε ότι οι προσπάθειες του Courneyea να ανοίξει μια πόρτα κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν θα είχαν αποτέλεσμα, λέγοντας ότι είναι «αδύνατο να γίνει κατά τέτοιο ενώ το αεροπλάνο είναι στον αέρα».

Πηγή: airnews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter