Έκαστος εφ’ ω ετάχθη

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη

Ο Στέφανος Κασσελάκης έριξε «πυρά», χθες, εναντίον των «9+2» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι δεν σέβονται των κώδικα δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών, που προβλέπει ότι πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους. Για μένα λίγη σημασία έχει αυτό, εξάλλου κανείς δεν περίμενε ότι θα φύγουν και θα επιστρέψουν τις έδρες τους στην Κουμουνδούρου. Το σημαντικό είναι άλλο. Ότι τόσο καιρό δεν έβγαιναν στα κανάλια να κάνουν αντιπολίτευση, επιτρέποντας στα στελέχη της ΝΔ να κάνουν καθημερινά «πάρτι» χωρίς κανέναν αντίλογο, αλλά τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια που έβριζαν για να βγάλουν τη χολή τους απέναντι στον Κασσελάκη.

*** Δεν είναι προσωπικό, ούτε σηκώνω ασπίδα προστασίας στον Κασσελάκη. Δεν σου αρέσει ο νέος πρόεδρος; Θες να φύγεις; Φύγε. Περίμενε τα όργανα, το Συνέδριο, εξέφρασε τις διαφωνίες σου θεσμικά και φύγε με αξιοπρέπεια, όπως επιβάλλουν οι επιταγές του κόμματος που υπηρέτησες και της Αριστεράς, γενικότερα. Το να βγαίνεις καθημερινά στα κανάλια που έβριζες (έστω στις ιδιωτικές σου συζητήσεις) και να σου φέρονται οι δημοσιογράφοι – για ευνόητους λόγους – με το γάντι, οι ίδιοι δημοσιογράφοι που σε στρίμωχναν τα προηγούμενα χρόνια, σου αρέσει; Εμένα πάλι όχι…

*** Ο Τσίπρας, αντίθετα, αυτή τη δύσκολη ώρα που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δύσκολη είναι, επέλεξε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Γι’ αυτό και θα χειροκροτείται κάθε φορά που θα μπαίνει στην αίθουσα της Γερουσίας για την κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

https://twitter.com/Giannigiannidis/status/1730274581447844250

*** Δεν ξέρω αν θα βγει στον Κυριάκο, τελικά, σε καλό ή όχι η ακύρωση της συνάντησης του με τον Ρίσι Σούνακ, ξέρω ότι χειρίστηκε το όλο ζήτημα με παιδαριώδη τρόπο, όπως έχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν. Η υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν μπορεί να είναι προσωπική, είναι εθνική και ο εκάστοτε πρωθυπουργός υποχρεούται να τηρεί τη γραμμή που χάραξαν οι προκάτοχοί του. Ο δανεισμός είναι ένας άλλος δρόμος, ο οποίος για να ακολουθηθεί πρέπει να υπάρχει συναίνεση των κομμάτων. Διότι ο δανεισμός προϋποθέτει και ιδιοκτησία.

*** Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας, να στείλουν κοινή επιστολή προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου για τις εθνικές θέσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Τι λέει; Ό,τι προανέφερα. «Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι στον ιδιοκτήτη του. Απαιτείται διαφάνεια και συναίνεση σε εθνικά θέματα που έχουν μάλιστα και διεθνή διάσταση, καθώς αφορούν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά». Αυτά από τον Κασσελάκη που «δεν έχει πολιτική υπόσταση».

*** Μεγάλος γκαφατζής μας είναι ο Ρίσι Σούνακ, σύμφωνα με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο οποίος φιλοξένησε χθες, στην εκπομπή του, σχετικό θέμα για να μας πείσει ότι έχει δίκιο. Δεν λέω το αντίθετο, αλλά όταν ζεις στην ίδια χώρα με τον βασιλιά των γκαφατζήδων πρωθυπουργών, τον Μητσοτάκη, νομίζω οποιοσδήποτε άλλος δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του. Χαρακτηριστικό είναι ότι για ό,τι σχετικό ειπώθηκε στο θέμα Σούνακ, υπάρχει και ένα σχετικό απόσπασμα με πρωταγωνιστή τον Μητσοτάκη. Δεν πιστεύετε; Δείτε το βίντεο.

*** Και έχει πει ακόμα. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον «εξωγήινο του Υμηττού»; Τον «πολιτικό κρατούμενο 6 μηνών»; Δεν τον νικάει κανείς και δεν θα τον νικήσει ποτέ κανείς. Μέχρι να εξαφανιστεί ο πλανήτης, Μητσοτάκη εσύ, σούπερ σταρ.

*** Πέθανε ο Χένρι Κίσιντζερ. Δεν δικάστηκε και δεν καταδικάστηκε ποτέ, όπως θα έπρεπε για όσα έχει κάνει. Τον καταδίκασε, όμως, ο κόσμος τη μέρα του θανάτου του. Λίγοι άνθρωποι παγκοσμίως το έχουν καταφέρει αυτό. Ο Χένρι Κίσιντζερ ήταν ένας απ’ αυτούς…

*** Πέθανε και ο Βασίλης Βασιλικός. Το μεγαλείο της προσωπικότητας του, της γραφής του, των πεπραγμένων του, είναι τέτοιο που ό,τι και να γράψεις για εκείνον θα φανεί λίγο. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter