LIVE: Εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στο UCLA παρά τον αστυνομικό κλοιό – «Δεν φεύγουμε – Δεν μας τρομάζετε»

LIVE: Εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στο UCLA παρά τον αστυνομικό κλοιό – «Δεν φεύγουμε – Δεν μας τρομάζετε»

Έκρυθμη η κατάσταση στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές παραμένουν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια – UCLA, παρά τον αστυνομικό κλοιό και τις εντολές να αποχωρήσουν, ενώ οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να εισβάλουν στον χώρο της κατασκήνωσης των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι έτοιμες ίσως και από στιγμή σε στιγμή να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των διαδηλωτών από το σημείο.

Εκατοντάδες άλλοι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές έχουν συγκεντρωθεί έξω από την κατασκήνωση διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία της αστυνομίας και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των αρχών. Οι διαδηλωτές φωνάζουν «ντροπή σας», χτυπούν τύμπανα και κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες. Αργότερα το πλήθος φώναζε «δεν φεύγουμε. Δεν μας τρομάζετε».

Αστυνομική έφοδος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης – 300 συλλήψεις

Την Τετάρτη, έγινε και αστυνομική έφοδος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, εκεί όπου οι διαδηλωτές εδώ και ημέρες είχαν καταλάβει το κεντρικό κτίριο, το Χάμιλτον Χολ.

Το αστυνομικό όχημα με τον γερανό και τη σκάλα πλησίασαν το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και αστυνομικοί μέλη των ειδικών δυνάμεων μπήκαν μέσα στο κτίριο του πανεπιστημίου.

Συνελήφθησαν περίπου 300 διαδηλωτές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, τον Έρικ Άνταμς, ανάμεσα στους διαδηλωτές υπήρχαν και εξωτερικοί δρώντες. «Εξωτερικοί παράγοντες», όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι είχαν σκοπό να προκαλέσουν χάος και καταστροφή στο πανεπιστήμιο.

Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει

Ο Λευκός Οίκος, διά στόματος της Καρίν Ζαν-Πιέρ, της εκπροσώπου του, διαμηνύει πως ο πρόεδρος ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση, καταδίκασε τις βίαιες διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια.

Επισήμανε πως οι πολίτες και οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα της ειρηνικής διαδήλωσης, αλλά πρέπει όλοι οι φοιτητές να νιώθουν ασφαλείς στους χώρους του πανεπιστημίου.

Υπήρξε και δήλωση από τον Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αστυνομική επέμβαση στο Κολούμπια. Όπως είπε «ήταν πολύ ωραίο που είδα την αστυνομική έφοδο στο Κολούμπια. Ο Μπάιντεν πρέπει να βγει και να μιλήσει» και συμπλήρωσε «δεν χρειαζόμαστε ένα τζιχάντ στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Δείτε επίσης:

ΗΠΑ: Χαρούμενος ο Τραμπ που είδε τους αστυνομικούς να μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

ΗΠΑ: Μετά το κύμα διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων η Ουάσιγκτον διευρύνει τον ορισμό του «αντισημιτισμού»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter