Εκατοντάδες φοιτητές στην πύλη του ΕΚΠΑ κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας (Photos – Video)

Εκατοντάδες φοιτητές στην πύλη του ΕΚΠΑ κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας (Photos – Video)

Εκατοντάδες φοιτητές εξακολουθούν να δίνουν το «παρών» και την Τρίτη στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της εισόδου των αστυνομικών στα πανεπιστήμια, που πραγματοποιείται στην πύλη του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη αλλά και στην Πολυτεχνειούπολη, στου Ζωγράφου.

Περίπου 500 φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί έξω απ’ την πύλη του ΕΚΠΑ στην Ούλωφ Πάλμε, ενώ αρκετές δεκάδες είναι και στην πύλη Κοκκινοπούλου.

Στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά με πιο διακριτική παρουσία σε σχέση με τη Δευτέρα, όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια σε φοιτητές με χημικά.

Οι φοιτητές αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και όπως ανακοίνωσαν, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Υπενθυμίζεται ότι πρεμιέρα έκαναν τη Δευτέρα οι διαβόητες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στο ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη, σε πείσμα των αντιδράσεων του μεγαλύτερου μέρους της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας που κάνουν λόγο για την επιβολή κλίματος αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας εντός των ανώτατων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Δυναμικό «όχι» των φοιτητών – Δεύτερη ημέρα συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων (Photos)

Οργή στο twitter για την πανεπιστημιακή αστυνομία – «Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter