Τι λέει η εταιρία

Εκβιάζει και πάλι η Eldorado ενώ ξεκινά η διαιτησία για τη λύση των θεμάτων που έχουν προκύψει με τη σύμβαση

Την "αναστολή" των εργασιών στις Σκουριές της Χαλκιδικής ανακοίνωσε η καναδική Eldorado Gold, επικαλούμενη την παρατεταμένη άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να της χορηγήσει την σχετική άδεια, ενώ ξεκινά η διαιτησία για τη λύση των θεμάτων που έχουν προκύψει με τη σύμβαση.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, το έργο στις Σκουριές τίθεται σε καθεστώς συντήρησης. 

Την ίδια ώρα η Eldorado Gold κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τρεις αγωγές, ζητώντας δικαστική προστασία. Επίσης, η εταιρεία υπέβαλε στο ΣτΕ αίτηση μη συμμόρφωσης του υπουργείου σε προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ.

Όπως αναφέρει η Eldorado «θα επανεξετάσει την επένδυσή της στις Σκουριές, κατόπιν έγκρισης και παραλαβής των απαιτούμενων αδειών, σε συνδυασμό με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις σχετικά με τη χρήση και την εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών».

Σημειώνει ωστόσο πως η ανάπτυξη της Ολυμπιάδας θα συνεχιστεί.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, George Burns, δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι σημειώσαμε καλή πρόοδο στην Ολυμπιάδα, απαιτούμε όλες τις απαραίτητες άδειες καθώς και τη στήριξη της κυβέρνησης πριν επενδύσουμε περαιτέρω στις Σκουριές. Επομένως, λαμβάνουμε την απαραίτητη νομική δράση για την προστασία των δικαιωμάτων της εταιρείας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων, μέσω διαρκούς διαλόγου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.