Εκδηλώσεις Μαρτίου στα καταστήματα Public!

Εκδηλώσεις Μαρτίου στα καταστήματα Public!

Εκδηλώσεις στα Public από 26/3 έως 01/4/2018.

Γιάννης Μανάλης & Χάρης Παπαδόπουλος

Εκδόσεις Ιβίσκος

@26/3 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Ιβίσκος και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση στο νέου βιβλίου των Γιάννη Μανάλη & Χάρη Παπαδόπουλο Αντίο Αλίκη τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων (5ος όροφος).

Για το βιβλίο και την ΑΛΙΚΗ θα μιλήσουν οι συγγραφείς καθώς και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου που την αγάπησαν πραγματικά. Μνήμες και εικόνες από τα παιδικά και νεανικά της χρόνια θα μοιραστούν μαζί μας τα αδέρφια της Αντώνης Βουγιουκλάκης (αρχιτέκτονας) και Τάκης Βουγιουκλάκης (σκηνοθέτης).

Άννα Γαλανού

Εκδόσεις Διόπτρα

@26/3 και ώρα 20.30 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Διόπτρα και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση στο νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού Εξιλέωση τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ στο Public Café Συντάγματος (5ος όροφος).

Παναγιώτης Πετράκης

Εκδόσεις Ροπή

@27/3 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Ροπή και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση στο νέου βιβλίου του Παναγιώτη Πετράκη «Να το πεις της νύχτας σου» την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων (5ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Παναγιώτης Πετράκης, συγγραφέας βιβλίου

Διονύσιος Αναπολιτάνος, Ομ. Καθηγητής της Φιλοσοφίας των Μαθηματικών και Λογικής

Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Επ. Καθ. Εφαρμοσμένης Ηθικής

Κέλη Δασκαλά, Διδάσκουσα Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής Ε.Α.Π

Συντονιστής συζήτησης: Χρήστος Χρυσόπουλος, συγγραφέας.

Νίκος Τζαβάρας

Εκδόσεις Ίνδικτος

@27/3 και ώρα 20.30 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Ίνδικτος και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση συλλογής ποιημάτων και πεζών επιλογής του Νίκου Τζαβάρα «Λόγια της τρέλας» την Τρίτη 27 Μαρτίου, 20.30 στο Public Café Συντάγματος (5ος όροφος).

Ο Νίκος Τζαβάρας είναι ψυχίατρος και ψυχαναλυτής, μέλος και διδάσκων της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Εκδόσεις Utopia

@28/3 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Utopia και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στo αφιέρωμα στο συγγραφέα Nguyen Viet Thanh με αφορμή το βιβλίο του «Ο Συνοδοιπόρος» την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων (5ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Ίκαρος- Μπαμπασάκης, μεταφραστής & Νίκος Ξένιος, καθηγητής-συγγραφέας

«Ο Συνοδοιπόρος» είναι μια βαθιά και σκληρή Ιστορία που διερευνά την ταυτότητα και – τελικά – την ύπαρξη. Μια σπαρακτική ιστορία έρωτα και φιλίας.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τις ερωτήσεις του στον συγγραφέα μέσω της ζωντανής σύνδεσης που θα έχουμε μαζί του.

Επίμαχες συζητήσεις, επίκαιρες συναντήσεις

Χάρης Βλαβιανός

@29/3 και ώρα 19.00| Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά της σημαντικής μελέτης της Ε. Ρουντινεσκό, «Ο Ζίγκμουντ Φρόυντ στην εποχή του και τη δική μας», ο Χάρης Βλαβιανός συζητά με τον ψυχαναλυτή Αθανάσιο Αλεξανδρίδη για το ρόλο του Φρόυντ στη διαμόρφωση της ψυχαναλυτικής επιστήμης, την επικαιρότητα, αλλά και τις αντιφάσεις της σκέψης του, καθώς και τη σχέση του με τον αρχαίο ελληνικό και ιουδαϊκό πολιτισμό και τις τέχνες.

Συζήτηση για τη Δημοκρατία με τους Σταύρο Τσακυράκη και Απόστολο Δοξιάδη

Εκδόσεις Μεταίχμιο

@29/3 και ώρα 21.00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν σε μια συζήτηση για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης με αφορμή το βιβλίο «Από πού κι ως πού όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι;» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, στις 21.00 μ.μ., στο Public Café Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, 5ος όροφος).

Φοίβος Δεληβοριάς

Μουσική παρουσίαση: Πες μου το όνομά σου

Μικρή Άρκτος

@31/3 και ώρα 12.00 | Public Συντάγματος (παιδικό βιβλιοπωλείο 2ος όροφος)

Το Public και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου-cd του Φοίβου Δεληβοριά που εκδόθηκε από τη Μικρή Άρκτο με τίτλο «Πες μου τ΄όνομά σου». Μαζί του ο πολυοργανίστας Γιώργος Κατσάνος και η νεαρή ερμηνεύτρια Νεφέλη Φασουλή.

Καλωσορίζουμε έναν πασίγνωστο παραμυθά – τραγουδοποιό, έναν αληθινό καλλιτέχνη που αγαπά τις αφηγήσεις (μικρές και μεγάλες) και κυρίως τις ιστορίες της πόλης. Το μικρό του όνομα είναι Φοίβος. Και το μεγάλο Δεληβοριάς. Που σημαίνει «τρελός βοριάς». Στο σχολείο τον κορόιδευαν γι’ αυτό. Το «Φοίβος» πάλι, σημαίνει «φωτεινός». Κι ήταν το παρατσούκλι του Απόλλωνα, θεού της μουσικής και του φωτός. Όταν έγινε 9 χρονών αποφάσισε να μάθει κιθάρα. Ήθελε αυτά που βλέπει να τα κάνει ιστορίες και να τις ντύνει με μουσική.

Σ’ αυτό το βιβλίο που έχει τίτλο του, Πες μου τ’ όνομά σου, ο Φοίβος θυμάται κι αφηγείται τη δική του ιστορία όπως ξεκίνησε όταν ήταν παιδί, που είναι όμως και η ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τα παιδικά του χρόνια, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους…

Ο ίδιος περιγράφει την έκδοση:

« Eδώ είμαστε! Ουρανοκατέβατοι και απροσδόκητοι αλλά -ελπίζουμε- ευπρόσδεκτοι. Με τα ανακατεμένα μας μαλλιά, με το ελεφαντάκι μας, την αδερφή μας την Μυρτώ Δεληβοριά, τη Τζέλα, τη Λέλα, τον Κόρνα, την πόλη μας και τα περίεργα ονόματά μας. Και θέλουμε να μάθουμε ένα-ένα τα δικά σας.»

Ακριβώς. Μια παρέα μεγάλη, στην οποία συμμετέχουν η εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά (βραβευμένη πολλές φορές και με αναγνωρίσιμο σήμα) ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (που συμμετέχει σε ένα τραγούδι), ηθοποιοί, μουσικοί και τραγουδιστές, ζητούν να συστηθούν με τους φίλους τους, τα παιδιά κάθε ηλικίας, να θυμηθούν και να ανταλλάξουν ιστορίες και τραγούδια….

Εργαστήριο Ρομποτικής με το CityLab

@31/3 και ώρα 12.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Δομημένο εργαστήριο Μηχανικής, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 5-7 ετών. Οι μικροί Μηχανικοί μας, με την καθοδήγηση ειδικών για την ηλικία τους επιστημόνων, με την ενεργή ενασχόληση και βιωματική προσέγγιση, συνδυάζουν έμπρακτα Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να σχεδιάσουμε και να χτίσουμε μια μηχανική κατασκευή (από την καθημερινότητά μας) και να αναλύσουμε το πώς ακριβώς λειτουργεί και το πώς μπορούμε να τη βελτιώσουμε.

Είσοδος ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και με email.

Viking Toys

@31/3 και ώρα 12.00 | Public The Mall of Athens, Είσοδος Ελεύθερη

@01/4 και ώρα 12.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Tα Public φέρνουν τα κορυφαία παιδικά παιχνίδια Viking Toys και σου δίνουν την ευκαιρία να κερδίσεις ένα! Τα Viking Toys είναι παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα να είναι διασκεδαστικά και ταυτοχρόνως ασφαλή για τα παιδιά, καθώς εξερευνούν και μαθαίνουν τον κόσμο με όλες τους τις αισθήσεις. Είναι παιχνίδια κατασκευασμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ανθεκτικά, υψηλής ποιότητας και δεν περιέχουν τοξίνες και άλλα βλαβερά χημικά. Η σχεδίασή τους περιλαμβάνει στρογγυλεμένες γωνίες, αθόρυβες ρόδες και ανοξείδωτους άξονες, ενώ τα έντονα χρώματά τους ενισχύουν τη φαντασία των παιδιών καθώς και αναπτύσσουν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter