Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Δωρεάν είσοδος

Εκδήλωση πανσελήνου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Δευτέρα 7 Αυγούστου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα με ελεύθερη είσοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών υποδέχεται την Αστρονομική Εταιρεία «Ωρίων», που αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους αστρονομικούς συλλόγους της χώρας σε μια σειρά δράσεων και το μουσικό σχήμα «Ονειρόδρομοι» με μοναδικές συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου και προσκαλεί το κοινό σε μια μοναδική βραδιά στο Μουσείο μας υπό το φως της Σελήνης του Αυγούστου, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017.

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα έναρξης 8:00μ.μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

«Με το τηλεσκόπιο στο Μουσείο!»

8:00-9:00 Θεματικές ξεναγήσεις για το κοινό ανά τέταρτο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

9:00-9.30μ.μ Παρουσίαση του Κων/νου Σταμάτη σχετικά με τη σελήνη, μέλους της Αστρονομικής Εταιρείας Ωρίων

9.30μ.μ Αστροπαρατήρηση και Ουρανογραφία από τα μέλη του Ωρίωνα στον προαύλιο χώρο μαζί με τη συμμετοχή του κοινού.

10.30μμ. Συναυλία με το μουσικό σχήμα «Ονειρόδρομοι» με συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου από τα δισκογραφικά του έργα.

Μουσικοί: Γιώργος Παπαδόπουλος κιθάρα, Νίκος Φορλίδας κρουστά, Γωγώ Βώσου πιάνο, Κατερίνα Σουρμελή φλάουτο, Ανδριάνα Τσαγκάρη τραγούδι και η Ειρήνη Μπόμπολη στην επιλογή και την ανάγνωση ποιημάτων.

Χορηγός Συναυλίας Music Station, Ρήγα Φεραίου 34,Πάτρα

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.