Εκδήλωση στα Σεπόλια για την δημοτική κίνηση «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα»

Εκδήλωση στα Σεπόλια για την δημοτική κίνηση «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα»

Ανοιχτή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/5 στα Σεπόλια από τη νεότευκτη δημοτική κίνηση “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο” . Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου του δημοτικού σχήματος Ντίνα Ρέππα, δασκάλα και κάτοικος της περιοχής, άνοιξε τη συζήτηση, παρουσιάζοντας τις θέσεις του σχήματος και τη φιλοσοφία του γύρω από την οργάνωση στο επίπεδο των γειτονιών, τονίζοντας την παρακαταθήκη των αγώνων που έχουν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν κάτοικοι της γειτονιάς των Σεπολίων που έχουν όλα αυτά τα χρόνια συμμετάσχει στα κινήματα της περιοχής, ενώ παρεμβάσεις πραγματοποίησαν και οι υποψήφιοι/ες με το δημοτικό και το περιφερειακό σχήμα αντίστοιχα. 

Ο Λουκάς Καβακλής, δάσκαλος και υποψήφιος με το περιφερειακό σχήμα, μίλησε για τη χρόνια πολιτική της διαχείρισης όλων των προηγούμενων δημάρχων που κατάντησαν την πόλη αβίωτη για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων ενώ η Βενετία Ρέππα, καθηγήτρια σε σχολεία της περιοχής και υποψήφια με το δημοτικό σχήμα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να «σπάσουμε την κανονικότητα» των μνημονίων και της λιτότητας που μας έχει επιβληθεί σα μονόδρομος.

Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν επίσης ο Βασίλης Δημητρόπουλος, κάτοικος της περιοχής και μέλος της ΛΣ Κολωνού-Σεπολίων- Ακ. Πλάτωνα όπου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για τα τοπικά ζητήματα, αναδεικνύοντας ειδικά το θέμα των κεραιών.

Τοποθετήθηκαν επίσης, ο Δημήτρης Καττής, ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, ο Ηλίας Κάνταρος και η Γιόλα Αθανασοπούλου, αγωνιστές/τριες με πολύχρονη παρουσία στα κινήματα και υποψήφιοι με το δημοτικό σχήμα. Αυτές στράφηκαν γύρω από τα ζητήματα της έλλειψης πράσινου και ελεύθερων χώρων στην περιοχή, των τοπικών κινημάτων που έχουν αναπτυχθεί ενάντια στο Mall στην Ακ. Πλάτωνα και την πρόσφατη κινητοποίηση των κατοίκων ενάντια στην τοποθέτηση κεραίας της Wind στη Δράμας, ενώ αναφορά έγινε και σε μια σειρά κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση απολυμένων και τη διεκδίκηση δεδουλευμένων. Έντονα επίσης αναφέρθηκε η πολύμορφη αντιφασιστική δράση που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια αλλά και η ανάγκη να τελειώνουμε μια για πάντα με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που θέλουν τον εμφύλιο των φτωχών. Ακόμα, τονίστηκε η λογική της συμμετοχής – στήριξης του δημοτικού αλλά και του περιφερειακού σχήματος, που δεν είναι άλλη από την περαιτέρω ενίσχυση της φωνής της αμφισβήτησης και της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων εντός αλλά και κυρίως εκτός των δημοτικών/περιφερειακών συμβουλίων, κόντρα στη συνδιαλλαγή με το τοπικό κράτος και τους κάθε λογής «καλοθελητές».

Τέλος, η Αριάννα Σαμούρη, νηπιαγωγός και υποψήφια με το δημοτικό σχήμα, τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με τη γειτονιά και το αίσθημα αλληλεγγύης με τους κατοίκους, ενώ η Ιωάννα Ρίζου, φοιτήτρια νομικής και υποψήφια με το περιφερειακό σχήμα, μίλησε για την ανάγκη και τη δυνατότητα της νεολαίας να μη ζήσει στα delivery και το service κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη, για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά και για την ανάγκη όλοι εμείς «οι αόρατοι» για το κεφάλαιο και τα κέρδη του να βγούμε στο προσκήνιο.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των δράσεων και εκδηλώσεων της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα και δόθηκαν τα επόμενα ραντεβού για τις εξορμήσεις στην περιοχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter