Εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ στο Κερατσίνι για την ακροδεξιά

Εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ στο Κερατσίνι για την ακροδεξιά

Εκδήλωση για την ακροδεξιά διοργάνωσε σήμερα το ΚΙΝΑΛ στο Κερατσίνι, όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, ενώ συμμετείχαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο πανεπιστημιακός Ξενοφών Κοντιάδης και οι δημοσιογράφοι, Πάσχος Μανδραβέλης και Δημήτρης Ψαρράς. Τη συζήτηση συντόνισε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής – ένα από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που παρέμειναν στο ΚΙΝΑΛ παρά την αποχώρηση του κόμματός τους.

Με αυτή την εκδήλωση, που διοργάνωσε το ΚΙΝΑΛ, δύο ημέρες πριν το έκτακτο συνέδριό του, θέλησε να σηματοδοτήσει την κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών, προκειμένου να αποφευχθεί η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αλλά και η εκλογική άνοδος της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας.

Η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της, τόνισε ότι η ανοχή στη βία και στους φασίστες είναι νάρκη στη Δημοκρατία, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα. Παράλληλα, κατηγόρησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η ΝΔ, πως ό,τι κι αν κάνει πλέον, «έχει ευθύνη για την αθλιότητα του Όρμπαν και για κάθε Όρμπαν που ανέχεται ή υποθάλπει».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «αφήγημα εμφυλιοπολεμικού μίσους», που το τελευταίο διάστημα κάνει ξανά την εμφάνισή του στη δημόσια ζωή, «με ευθύνη και του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας», ενώ κάλεσε ειδικά τους νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν στον αγώνα ενάντια στο φασισμό.

Στις ευρωεκλογές κατεβαίνει ο Γιώργος Καμίνης

Στην εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής κατά της ακροδεξιάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κερατσίνι, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter