Εκδικάστηκε η αγωγή Σαμαρά κατά ΟΙΕΛΕ και Documento για την υπόθεση αντιγραφής του γιου του στο Κολλέγιο Αθηνών

Εκδικάστηκε η αγωγή Σαμαρά κατά ΟΙΕΛΕ και Documento για την υπόθεση αντιγραφής του γιου του στο Κολλέγιο Αθηνών

Εκδικάστηκε σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων η αγωγή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος για την υπόθεση της Φώφης Μπουλούτα, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή αλλά και κατά του Documento και του εκδότη – δημοσιογράφου της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη, του διευθυντή σύνταξης του εντύπου, Αλέξανδρου Παπασταθόπουλου και της συντάκτριας του σχετικού δημοσιεύματος, Παναγιώτας Μπίτσικα οι οποίοι αποκάλυψαν το παρασκήνιο της απόλυσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά να του επιδικαστεί το ποσό των 100.000 για ηθική βλάβη, που υποστηρίζει ότι υπέστη.

Έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος.


Στην προσφυγή του ο κ. Σαμαράς αρνείται το γεγονός που κατήγγειλε η Ομοσπονδία. Πάντως, η εκπαιδευτικός είχε απολυθεί το 2012 από το Κολλέγιο Αθηνών για τη μονογραφή της κόλλας του γιου του κ. Σαμαρά γιατί προσπάθησε επανειλημμένα να αντιγράψει σε εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης: Πολιτική δίωξη η αγωγή Σαμαρά κατά ΟΙΕΛΕ και Documento – Στοιχεία κόλαφος για την υπόθεση Μπουλούτα

Τον Αύγουστο ο Κώστας Γαβρόγλου είχε ζητήσει το άνοιγμα του φακέλου μετά από αίτημα της οικογένειας της Φώφης Μπουλούτα. Μετά από επανέλεγχο προέκυψε ότι το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΔΕ) δεν είχε καταλήξει σε κρίση περί καταχρηστικότητας ή μη της καταγγελίας της σύμβασης της εκπαιδευτικού, ενώ στη σύνθεσή του δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Τον περασμένο Ιανουάριο, το υπουργείο Παιδείας έκρινε παράνομη την υπουργική απόφαση με την οποία είχε γίνει αποδεκτή το 2015 η απόλυση της εκπαιδευτικού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Ευφροσύνη (Φώφη) Μπουλούτα, είχε χαρακτηρίσει ως καταχρηστική την απόλυση της το 2013 από το Κολλέγιο Αθηνών, συνδέοντάς την με διαμάχη περί αντιγραφής με τον τότε μαθητή της, γιο του πρώην Πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Στο Κολλέγιο Αθηνών την εποχή εκείνη ήταν πρόεδρος του ΔΣ ο Αλέξανδρος Σαμαράς, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού. Πρόσφατα, όταν το ζήτημα αναζωπυρώθηκε, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε εξώδικα και αγωγές προς την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) , προς τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτό αλλά και επιλεκτικά προς το Documento και δημοσιογράφους του, προβάλλοντας ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη με την απόφαση 1790/2015, που μάλιστα εκδόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, πιστοποίησε ότι οι κατηγορίες κατά του γιου μου ήταν αναληθείς και ότι η απομάκρυνση της καθηγήτριας δεν είχε καμία σχέση με τις συκοφαντίες αυτές».

Η ΟΙΕΛΕ χαρακτηρίζει ιστορική την ενέργεια του υπουργείου Παιδείας να αποκαταστήσει τη νομιμότητα «5 χρόνια μετά από μια ντροπιαστική απόφαση που κηλίδωσε την ιστορία του ελληνικού δημοσίου». Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας είχαν ζητήσει το καλοκαίρι την επανεξέταση του φακέλου της Φώφης Μπουλούτα, και κατέθεσαν δε, πέντε νέα σημαντικά στοιχεία που, όπως σημείωναν, αποδείκνυαν την αναγκαιότητα αναψηλάφησης της υπόθεσης.

Μετά την απόφαση του υπουργείου , η ΟΙΕΛΕ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η πολιτεία αποκαθιστά την αδικία εναντίον της αγωνίστριας συναδέλφου μας, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή, πικραμένη από την άδικη, εκδικητική και καταχρηστική της απόλυση. Το θέμα ανακίνησε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, μετά από συκοφαντικά, άθλια δημοσιεύματα εναντίον της Φώφης Μπουλούτα τον Αύγουστο, και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά από κοινού να ζητήσουν το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης, ώστε να λάμψει η αλήθεια».

Διαβάστε επίσης: 

Ο Σαμαράς κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το Documento για την… επιστολή της ΟΙΕΛΕ

Το Documento και οι επιλεκτικές απειλές του Αντώνη Σαμαρά

Έτσι απολύθηκε η εκπαιδευτικός που έπιασε το γιό του Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει

Σαμαρά τα εξώδικα είναι εύκολα, η αξιοπρέπεια είναι το δύσκολο



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter