Εκδικάστηκε η αγωγή Τσίπρα κατά Κουρτάκη: Αποκαλύφθηκαν τα ψεύδη του εκδότη των «Παραπολιτικών»

Εκδικάστηκε η αγωγή Τσίπρα κατά Κουρτάκη: Αποκαλύφθηκαν τα ψεύδη του εκδότη των «Παραπολιτικών»

Εκδικάστηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη, για αναρτήσεις του που κατηγορούσαν τον πρώην πρωθυπουργό ότι είχε μετακομίσει από την Κυψέλη στα Λεγραινά και άφηναν υπόνοιες ότι ο Αλ. Τσίπρας έπρεπε να φτιάξει εκ των υστέρων ένα ενοικιαστήριο συμβόλαιο καθώς και ότι είχε προνομιακές σχέσεις με την κατασκευαστική εταιρία που ανακαίνισε το σπίτι.

Η συγκεκριμένη υπόθεση φτάνει για δεύτερη φορά στη δικαιοσύνη καθώς έχει ήδη εκδικαστεί η αγωγή του Αλ. Τσίπρα κατά της εταιρείας ‘Αλτερ Έγκο και του δημοσιογράφου, Γιώργου Παπαχρήστου για το ίδιο θέμα, ωστόσο η απόφαση για την εν λόγω αγωγή δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

Σήμερα κατέθεσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα σπίτι πολύ παλιάς κατασκευής, ακατοίκητο από το 1970, το οποίο περιλαμβάνει 71 τ.μ. ισόγειο και 71 τ.μ. υπόγειο, χωρίς να επικοινωνούν μεταξύ τους, δύο υπνοδωμάτια και μία κουζίνα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη, Μάριο Περόνε, για μηνιαίο μίσθωμα εξοχικής κατοικίας 500 ευρώ και προπλήρωσε ενοίκια τριών ετών. Με τα χρήματα αυτά ο ιδιοκτήτης έκανε την ανακαίνιση.

Ο ίδιος στην κατάθεση του είπε επίσης ότι ήταν πολύ απλό να διασταυρωθεί δημοσιογραφικά ότι ο Αλ. Τσιπρας δεν είχε αγοράσει βίλα στο Σούνιο και ότι πρόκειται για ένα ακίνητο «από τα πιο υποδεέστερα της περιοχής».

Πρόεδρος : “Έτσι γίνεται η δημοσιογραφία; Με ψέμα;”.

Ως μάρτυρας της πλευράς του Γιάννη Κουρτάκη κατέθεσε ο εργαζόμενος στον όμιλο «Παραπολιτικά», δημοσιογράφος Θανάσης Φουσκίδης, ο οποίος έκανε λόγο για… δημοσιογραφική αποκάλυψη παρόλο που δεν προέκυψε από τα πραγματικά περιστατικά και διαψεύστηκε από το αποδεικτικό υλικό.

Ο μάρτυρας μάλιστα προέβη και σε έναν ασύλληπτο ισχυρισμό που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της έδρας:

Φουσκίδης: «Ο κ. Κουρτακης προσπάθησε μέσα από τις αναρτήσεις του να ιντριγκάρει τον κ. Τσίπρα για να δοθούν απαντήσεις» .

Πρόεδρος αποστρεφόμενος την αντίληψη Φουσκίδη περί… ερευνητικής δημοσιογραφίας: «Έτσι είναι η δημοσιογραφία; Λέει κάποιος ένα ψέμα για να βγάλει αυτό που θέλει; Γιατί δεν ρώτησε τότε και τίποτα άλλο άσχετο; Αν για παράδειγμα ο κ. Τσιπρας είχε σχέση με την κόρη του εκμισθωτή;».

Σχετικά με την ανάρτηση του Γ. Κουρτακη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προνομιακές σχέσεις με την κατασκευαστική εταιρεία ο πρόεδρος ρώτησε τον μάρτυρα αν αυτό βασίζεται σε κάποια δημοσιογραφική πληροφορία.

Μάρτυρας: Ε, κάποια εταιρεία θα το επισκεύασε

Πρόεδρος: Η οποία όμως, όπως μάθαμε από τον προηγούμενο μάρτυρα, ήταν στη δούλεψη του ιδιοκτήτη. Έχετε υπόψη σε ποια εταιρεία αναφέρεται ο κ. Κουρτάκης;

Μάρτυρας: Προφανώς κάποια γνωστή εταιρία στον κλάδο.

Πρόεδρος: Ποια;

Μάρτυρας: Δεν τη γνωρίζω πολύ καλά, για να το έγραψε θα είχε πληροφόρηση ο κ. Κουρτάκης.

Οι συνήγοροι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης και Θανάσης Καμπαγιάννης εξήγησαν ότι το θέμα ανακινήθηκε από τον όμιλο «Παραπολιτικά» τέσσερις μήνες αφότου είχε ήδη γραφτεί στην εφημερίδα «Μακελειό» και αφού είχε ήδη διαψευστεί από την εφημερίδα «Αυγή».

Ο δικηγόρος του Γιάννη Κουρτάκη ρώτησε τον Θανάση Φουσκίδη αν δικαιολογείται «η όποια οξύτητα ή ακρότητα κάποιων διατυπώσεων» από τον Γ. Κουρτακη. «Προσπάθησε να ιντριγκάρει τον Αλέξη Τσίπρα» επέμενε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Το ιντριγκαδόρικο δημοσίευμα που βασίστηκε;

Μάρτυρας: Βασίστηκε στην αυξημένη καχυποψία του κυρίου Κουρτάκη και στην επιθυμία του να επιβεβαιωθεί η αλήθεια της πληροφορίας.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter