Εκδικάζεται η αγωγή Τσίπρα κατά Παπαχρήστου για το σπίτι στο Σούνιο

Εκδικάζεται η αγωγή Τσίπρα κατά Παπαχρήστου για το σπίτι στο Σούνιο

Εκδικάζεται η αγωγή που κατέθεσε ο  Αλέξης Τσίπρας σε βάρος του Γιώργου Παπαχρήστου σχετικά με τα δημοσιεύματα για το σπίτι που νοικιάζει στο Σούνιο και τους ισχυρισμούς περί βίλας και πολυτελούς κατοικίας.

Το Δικαστήριο εξέτασε ως μαρτυρά τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λούκα, ο οποίος έδωσε λεπτομέρειες για το επίμαχο ακίνητο όπως επίσης και για την περιβόητη ανακαίνιση. Όπως είπε ο δήμαρχος η ανακαίνιση έγινε με χρήματα του ιδιοκτήτη του σπιτιού και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσιπρας είχε προπληρώσει μισθώματα τριών χρόνων τα οποία ανέρχονταν σε 18.000 ευρώ. Όπως επισήμανε, η ανακαίνιση αφορούσε σε εργασίες ανακαίνισης καθώς το σπίτι είναι παλιό του 1920 και ακατοίκητο η περιστασιακά κατοικούμενο από το 1970 και σίγουρα ακατάλληλο για να μείνει κανείς χειμώνα. Μάλιστα, σημείωσε ότι η ανακαίνιση έγινε από τον ιδιοκτήτη με δικά του χρήματα ίσως και από τα προπληρωμένα μισθώματα των 18.000 ευρώ που έδωσε ο κ. Τσίπρας.

«Έχω πάει σε αυτό το σπίτι και πριν την ανακαίνιση αλλά κ μετά. Η τελευταία φορά πριν από 20 μέρες», είπε και συνέχισε: «Το σπίτι που νοίκιασε ο κ. Τσίπρας είναι 70 τ.μ., πάνω και κάτω επίσης 70 τ.μ. Δεν είναι διώροφο αλλά το κάτω μέρος ημιυπόγειο».

Πρόσθεσε: «Δεν είναι πολυτελές σπίτι, ούτε βίλα και σίγουρα υποδεέστερο από αλλά σπίτια στην περιοχή. Είναι σπίτι από τα πιο απλά στην περιοχή, εντελώς ακατάλληλο να μείνεις χειμώνα σαν μόνιμη κατοικία».

Σε ό,τι αφορά το ύψος του τιμήματος ο δήμαρχος είπε ότι είναι φυσιολογικό για την περιοχή και για την κατάσταση του ακινήτου και ότι η ανακαίνιση αφορούσε σε συντήρηση στα κουφώματα του σπιτιού που ήταν ακατάλληλα και τοποθετήθηκαν αλουμινίου.

«Αλλιώς νοικιάζεις ένα σπίτι για ένα μήνα, αλλιώς για τρεις μήνες και αλλιώς για ένα χρόνο. Το ύψος του μισθώματος εξαρτάται από τη διάρκεια της μίσθωσης κ την κατάσταση του ακινήτου. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Τσιπρας το νοίκιασε για τρία χρόνια έναντι 500 ευρώ το μήνα τα οποία και προπληρωσει στον ιδιοξτητη και για τον 4ο χρόνο θα ήταν 900 ευρώ», σημείωσε και είπε ακόμα: «εγώ έχω νοικιάσει ένα σπίτι 90 τμ. Στα 500 μέτρα περίπου από Αυτά που νοίκιασε ο κ Τσιπρας για 400 ευρω το μήνα».

«Το τίμημα του 1 εκατ ευρώ για ανακαίνιση είναι εξωπραγματικό και να γελάει κάνεις», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο υπήρχε όντως αγγελία στο spiti360.gr για την πώληση του σπιτιού όπως ισχυρίστηκε στο δημοσίευμα ο δημοσιογράφος Παπαχρηστος ο δήμαρχος ανέφερε «εμένα ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι ουδέποτε έδωσε εντολή για πώληση του σπιτιού. Ότι δεν πουλάει το σπίτι κ το θέλει για τα παιδιά του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter