Εκδήλωση μνήμης για τον Γιώργο Μανιάτη και το έργο του

Εκδήλωση μνήμης για τον Γιώργο Μανιάτη και το έργο του

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Γιώργο Μανιάτη διοργανώνεται την Πέμπτη, 4 Απριλίου, στις 19:00 στο αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Για τη ζωή και το έργο του θα μιλήσουν ο γιος του Γιάννης-Ιόλαος Μανιάτης, εκπαιδευτικός, μουσικός και οι συνεργάτες και φίλοι του:

Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, μουσικός, εθνομουσικολόγος
Μπετίνα Ντάβου, καθηγήτρια, ΕΚΠΑ
Πέπη Ρηγοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια, ΕΚΠΑ
Θανάσης Σκαμνάκης, δημοσιογράφος

Ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μανιάτης έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2023 σε ηλικία 74 ετών. Αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος, είχε πλούσια ερευνητική και συγγραφική παραγωγή στην πολιτική και ηθική φιλοσοφία, στην αισθητική, στις τέχνες και στην ιστορία των ιδεών.

Έχει επιμεληθεί σειρές βιβλίων φιλοσοφίας σε διάφορους εκδοτικούς οίκους, έχει συμμετάσχει με κείμενά του σε συλλογικά έργα και έχει γράψει τα βιβλία: «Πολιτική και ηθική. Η κρίση της πολιτικής και η δυνατότητα ηθικής θεμελίωσης του πολιτικού πράττειν» (Στάχυ, 1995), «Το προσωπείο και το πρόσωπο. Ο Ρουσώ και η αναζήτηση της αυθεντικής επικοινωνίας» (Στάχυ, 2000, Στοχαστής, 2011), «Ρίχαρντ Βάγκνερ: το “καθαρά ανθρώπινο”» (Πολύτροπον, 2004), «Η διαλεκτική της χειραφέτησης. Η σχέση πολιτικής και ηθικής» (Στοχαστής, 2011).

Διετέλεσε επί πολλά χρόνια επικεφαλής του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ) από το οποίο παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1989, καθώς διαφοροποιήθηκε από την πολιτική του ΚΚΕ, του οποίου υπήρξε μέλος της Κεντρική Επιτροπής.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter