Εκδόθηκε η απόφαση της Μενδώνη για την απόσπαση των αρχαιοτήτων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Εκδόθηκε η απόφαση της Μενδώνη για την απόσπαση των αρχαιοτήτων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης ετοιμάζει νομικές ενέργειες για να ανατραπεί η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας μενδώνη.

Παρά τις αντιδράσεις των αρχαιολόγων, χιλιάδων πολιτών και δεκάδων επιστημονικών φορέων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και τους φόβους για νέες καθυστερήσεις στο έργο η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει στον σχεδιασμό για την απόσπαση και επανατοποθέτηση του αρχαιολογικού θησαυρού Θεσσαλονίκη – ανέτρεψε τον προηγούμενο σχεδιασμό με τον οποίο το έργο θα προχωρούσε αλλά με in situ έκθεση των αρχαιοτήτων εντός του σταθμού Βενιζέλου.

Με ημερομηνία έκδοσης τη σημερινή (04/03/2020) δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ήδη η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Σε ανάρτησή της σήμερα στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook αναφέρει ότι ετοιμάζεται για την πλήρη νομική απόκρουσή της με σκοπό την ολοσχερή κατάργησή της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter