Εκεί είδαν το ντοκιμαντέρ της Novartis

Εκεί είδαν το ντοκιμαντέρ της Novartis

Πρεμιέρα στην πρωτεύουσα της Ευρώπης έκανε το ντοκιμαντέρ της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης για τη Novartis.

Το απόγευμα της Τρίτης στο αμφιθέατρο που βρίσκεται στο υπόγειο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση το ντοκιμαντέρ. Την οργάνωση είχε αναλάβει η ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς GUE/NGL. Δεκάδες παρακολούθησαν την ταινία παρότι ήταν ουσιαστικά εκτός ωραρίου εργασίας. Φυσικά οι περισσότεροι θεατές ήταν από την Ελλάδα. Τυχεροί οι Έλληνες του εξωτερικού: αυτοί είδαν το ντοκιμαντέρ. Στην Ελλάδα τα μεγάλα κανάλια δεν το παίζουν ούτε με παρακάλια.

Κριστίν, ο Giannis μας εκθέτει

Τι το ήθελε κι αυτός; Είπε (στην ΕΡΤ) ο Γιάννης Στουρνάρας ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis και έπεσαν γνωστοί του και φίλοι του να τον φάνε. Όχι στην Ελλάδα όμως. Στο εξωτερικό. Στη Φρανκφούρτη – όπου ίσως άλλαξαν τα κόζια. Μαθαίνω ότι στο γραφείο της νέας διοικήτριας της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ έφτασε ένα στικάκι με το ντοκιμαντέρ της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης για τη Novartis και με τη συνέντευξη του Γ. Στουρνάρα στην ΕΡΤ. Θα σας αποκαλύψω τρία ακόμη πράγματα: πρώτον, ο αποστολέας ήταν Ελληνας. Δεύτερον, το στικάκι συνοδευόταν και από ένα σημείωμα. Και τρίτον, το σημείωμα έγραφε πως ο Γ. Στουρνάρας εκθέτει την ΕΚΤ. Προσέξτε την «κατηγορία» για να καταλάβετε το παιχνίδι: εκθέτει την ΕΚΤ, όχι την Ελλάδα. Α, και να θυμάστε ότι η Λαγκάρντ έχει μια ευαισθησία με τα στικάκια από την Ελλάδα…

«Σύντροφοι» στην Γκραν Πλας

Με ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζε την Τρίτη η κεντρική πλατεία των Βρυξελλών. «Καλό μεσημέρι, σύντροφε» έλεγε ο ένας, «καλησπέρα, σύντροφε» απαντούσε ο άλλος. Λίγο οι 45 καλεσμένοι του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου για την εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη Novartis στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λίγο οι 45 του Κώστα Αρβανίτη για τις Σκουριές, δεν ήθελε και πολύ για να πλημμυρίσει με ελληνικές φωνές η Γκραν Πλας.

Όχι δελφίνο, διάδοχο

Σε περισυλλογή για το μέλλον έχουν πέσει ορισμένοι στη Δημοκρίτου. Μπορεί το πρώτο που τους απασχολεί να είναι η μεταπήδηση του Αντώνη Σαμαρά στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά τους φοβίζει ιδιαίτερα τι θα συμβεί αν δεν… Ο Αντ. Σαμαράς είναι ήδη 68 ετών και δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι πρέπει να βρεθεί ή να ετοιμαστεί διάδοχος. Και όταν μιλάνε για διάδοχο, δεν μιλάνε για δελφίνο. Θυμίζουμε ότι η κόρη του Αντ. Σαμαρά είναι πολιτική μηχανικός και ο γιος του είναι ακόμη μικρός για αρχηγός. Αλλά όχι για να ξεκινήσει κάτι, εφόσον του αρέσει. Και ήδη του το προτείνουν αρκετοί.

Ο Αντώνης πρότεινε τον Κώστα

Συνεχίζουν ο Αντώνης Σαμαράς και οι φίλοι του να προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό διακινούν και αρκετά ονόματα – κυρίως για να τα «κάψουν».

Κάτι τέτοιο είχε προσπαθήσει να κάνει και το όχι μακρινό 2015, όταν είχε προτείνει στον Κώστα Καραμανλή να μετακινηθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο τότε πρωθυπουργός επιχείρησε να απεγκλωβιστεί από το αδιέξοδο που αντιμετώπιζε αλλά και να «ξεφορτωθεί» τον πρώην πρωθυπουργό ενόψει της επερχόμενης εκλογικής ήττας. Με δεδομένες τις ψυχρές σχέσεις που είχαν, ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε από έναν παλιό συνάδελφο του Κ. Καραμανλή να τον συναντήσει και να του μεταφέρει την πρόταση. Ο άνθρωπος πράγματι συναντήθηκε με τον Κ. Καραμανλή και τον ενημέρωσε για την πρόταση Σαμαρά.

Δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να μάθει την απάντηση του Κ. Καραμανλή.

Ήταν στα… γαλλικά.

Ο έμπειρος πρώην πρωθυπουργός αντιλήφθηκε το σχέδιο Σαμαρά και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του. Εχουν περάσει χρόνια από τότε, αλλά ακόμη το θυμάται!

Ο δρόμος είχε τη δική του απορία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter