Εκεί στο Μαξίμου αλληλοσυγχαίρονται…

Είπαμε πως όλα είναι επικοινωνία. Δεν έχει σημασία τι κάνεις και τι δεν κάνεις, αρκεί οι άλλοι να νομίζουν ότι κάνεις…

Και κάπως έτσι στην κυβέρνηση ο ένας δίνει συγχαρητήρια προς τον άλλον (αν εξαιρέσεις αυτούς που αλληλομαχαιρώνονται, κατά κύριο λόγο μεταξύ του τριγώνου Μαξίμου, ΥΠΕΞ και Άμυνας).

Και όταν δεν χαιρετά την αδελφή του, Ντόρα ή τον ανιψιό του, ή τον ξάδελφό του, ή τον μπατζανάκη του, γενικά το σόι του, υπάρχουν και τα meetings στο Μέγαρο Μαξίμου για να βγάζεις φωτογραφίες πάντα σε μπλε φόντο (εννοείται)…

Εκεί και οι διαφημιστικές τους είπαν να προβάλουν σε μεγάλη οθόνη το έργο τους… που σκοπεύουν να κάνουν ή που γενικά θα έπρεπε να κάνουν.

Και εκεί ο ένας χαιρετάει τον άλλον, μιλάνε, παίζουν τους ρόλους τους… αφού δύσκολα θα τους έδινε συγχαρητήρια κάποιος άλλος.

«Χαίρομαι που σας υποδέχομαι για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου να συζητήσουμε για τη δημόσια διοίκηση….», είπε σήμερα ο Μητσοτάκης στον υπουργό του, Τάκη Θεοδωρικάκο…

Ανάλογα ήταν και τα συγχαρητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, προ ημερών, και πάλι σε μπλε φόντο.

Τώρα γιατί του έδωσε συγχαρητήρια, θα σας γελάσουμε… Πάντως η εικόνα μετράει, όχι το έργο!  

Εδώ ισχύει το:

«Με τον ήλιο τα μπάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;…»

Σημείωση: Πάντως ο Άδωνης έπαιρνε καλύτερες πόζες!