Εκεχειρία αποφάσισε η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη

Εκεχειρία αποφάσισε η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη

Ένα πλαίσιο εκεχειρίας, ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη, αποφάσισαν οι ηγέτες που συμμετείχαν στη διάσκεψη του Βερολίνου που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 μμ ώρα Ελλάδας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανέφερε ότι συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο εκεχειρίας, ενώ θα σχηματιστεί επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί την πορεία της κατάπαυσης του πυρός αλλά και την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Πρόσθεσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της εν λόγω επιτροπής στη Γενεύη, στην οποίαν θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν παραβρέθηκαν στη διάσκεψη του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, oι συμμετέχοντες στη Διάσκεψη του Βερολίνου δεσμεύτηκαν να συμμορφωθούν με το εμπάργκο όπλων και δεσμεύτηκαν να τερματίσουν τη στρατιωτική στήριξη στις πλευρές εμφύλιου πολέμου. Υπογράμμισαν, δε, ότι απαιτείται ολοκληρωμένη αποστράτευση και αφοπλισμός των πολιτοφυλακών.

Η Άνγκελα Μέρκελ ευχαρίστησε όλους του συμμετέχοντες για το εποικοδομητικό κλίμα εργασίας.

«Γνωρίζουμε ότι το θέμα δεν λήγει σήμερα, γι’ αυτό δημιουργήσαμε επιτροπές. Θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν εδώ σήμερα», επισήμανε από την πλευρά του ο Χάικο Μαας. «Γνωρίζουμε ότι το θέμα δεν λήγει σήμερα, γι’ αυτό δημιουργήσαμε επιτροπές. Θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν εδώ σήμερα», επισήμανε από την πλευρά του ο Χάικο Μαας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter