Ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο

Ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο

_x000D_
Χωρίς τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού, θα περάσουν τις ημέρες των εορτών οι κάτοικοι της Ζακύνθου, καθώς από σήμερα το πρωί τα απορριμματοφόρα θα μπορούν να εναποθέτουν σκουπίδια στο ΧΥΤΑ του Σκοπού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, το αρχικό πρώτο στάδιο, της άμεσης και προσωρινή λύση αποτελεί ο ΧΥΤΑ στη θέση Σκοπό. Η συλλογή των απορριμμάτων, από το Δήμο και τον ΦΟΔΣΑ, ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ήδη πολλά σημεία της πόλης της Ζακύνθου έχουν καθαρίσει.

Το δεύτερο στάδιο αφορά την ενδιάμεση λύση, στη θέση Γαλάρο Ζακύνθου, για την οποία υπάρχει σχετική περιβαλλοντική άδεια. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει δύο φάσεις: Κατά την πρώτη φάση, ο ΦΟΔΣΑ θα ολοκληρώσει σχετικό διαγωνισμό για την ενοικίαση εξοπλισμού μονάδας μηχανικής ανακύκλωσης-κομποστοποίησης. Ο ΦΟΔΣΑ θα ενεργήσει άμεσα ώστε να έχει μεταφέρει και εγκαταστήσει οπωσδήποτε εντός του Ιανουαρίου το δεματοποιητή του στην αδειοδοτημένη θέση Γαλάρου, προκειμένου να δεματοποιεί το υπόλειμμα που θα προκύπτει από την ως άνω μονάδα μηχανικής ανακύκλωσης. Τα δεμάτια θα μεταφερθούν στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) της οριστικής λύσης στη θέση Λίβας κατά το τρίτο στάδιο.

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση των κατοίκων του Καλαμάκιου, στην οποία αποφασίστηκε, να ανοίξει ο χώρος του ΧΥΤΑ στο Σκοπό για δύο μόνο μήνες, και ταυτόχρονα να πραγματοποιείται από το ΦΟΔΣΑ αποκατάσταση του χώρου.

«Μετά την απόφαση-επιλογή της κυβέρνησης, του χώρου της ενδιάμεσης λύσης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και μετά τη διαβεβαίωση της Δημοτικής Αρχής ότι θα εναποθετηθούν όσα απορρίμματα χωράνε με προβλεπόμενο τρόπο και με τη δική μας καθημερινή εποπτεία, αποφασίσαμε να μην κινήσουμε την αυτόφωρο διαδικασία για τα οχήματα που θα μπαίνουν στον κορεσμένο ΧΥΤΑ, ούτως ώστε από αύριο (σήμερα) να ξεκινήσει η συγκομιδή των απορριμμάτων.

Από αύριο (σήμερα) ξεκινάει παράλληλα και η μερική αποκατάσταση-διαμόρφωση του χώρου.

Υ.Γ. Νιώθουμε δικαιωμένοι και ευχαριστημένοι που θα είμαστε μέρος της λύσης του προβλήματος» έγραψαν στην ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι του Καλαμακίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter