«Eκκαθαριστική επιχείρηση ανεπιθύμητων» στην ΕΥΠ

«Eκκαθαριστική επιχείρηση ανεπιθύμητων» στην ΕΥΠ

Ως «εκκαθαριστική επιχείρηση ανεπιθύμητων» στην ΕΥΠ ερμηνεύεται τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών. Η τροπολογία προβλέπει την μετάταξη του προσωπικού της ΕΥΠ που υπηρετεί στην υποδιεύθυνση συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών σε «οργανωτικές δομές της Ελληνικής Αστυνομίας».

Όπως αναφέρει το Militaire.gr, πρόκειται για προσωπικό το οποίο έχει εκπαιδευτεί με κόστος και γι΄ αυτό δεν είναι κατανοητή η λογική της «μαζικής μετάταξης» του ξαφνικά σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Να θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί στην ΕΥΠ επί ημερών Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1990-93. Αυτή η τροπολογία αλλά και άλλες που κυκλοφορούν και στις οποίες θα αναφερθούμε δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει το σενάριο πρόωρων εκλογών κι ας το διαψεύδει κάθε λίγο και λιγάκι.

Το επίμαχο άρθρο της τροπολογίας:

Άρθρο 10

Ρύθμιση Θεμάτων προσωπικού Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)

1. Το προσωπικό που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Γ της Διεύθυνσης Β Συλλογής και

Ανάλυσης Πληροφοριών (Δ.ΣΥ.Α.Π-Β) της υποπερ. αγ’ της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου Ι του π.δ. 1/2017 (Α’ 2) και στα γραφεία των Περιφερειακών Μονάδων Υποστήριξης της Υποδιεύθυνσης Γ’ της υποπερ. βα’ της περ. β’ της παρ. Ι του άρθρου Ι του ιδίου ως άνω π.δ.,όπως εξειδικεύεται στον Εσωτερικό Κανονισμό και τον συνημμένο σε αυτόν Πίνακα Σύνθεσης και Κατανομής του Προσωπικού της Ε.Υ.Π., μετατάσσεται σε Κεντρικές ή Περιφερειακές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδίως σε αυτές που ασκούν αρμοδιότητες δημόσιας και κρατικής ασφάλειας, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, με την ίδια σχέση εργασίας, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς Θέσεις πολιτικού προσωπικού, οι οποίες καταργούνται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση των υπαλλήλων που τις κατέχουν.

2. Το προσωπικό της παρ. Ι μετατάσσεται σε οργανωτικές δομές της Ελληνικής Αστυνομίας που προβλέπονται στον Κανονισμό της, αναλόγως των προσόντων — ειδικοτήτων τους που αντιστοιχούν σε ίδιας κατηγορίας/εκπαιδευτικής βαθμίδας στην οποία ανήκει, βάσει των τυπικών προσόντων που διαθέτει και σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 50/2001 (Α’ 39) με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχε στην Υπηρεσία προέλευσης. Για τη μετάταξη του προσωπικού εκδίδεται απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η οποία δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 17 του ν. 3649/2008 (Α 39). Για την τοποθέτηση του προσωπικού στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εκδίδεται απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, λαμβανομένων υπόψη των δηλώσεων προτίμησής του ανά περιφερειακή ενότητα.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter