Εκκενώνονται δύο οικισμοί στη Σάμο – Μαίνεται το πύρινο μέτωπο

Εκκενώνονται δύο οικισμοί στη Σάμο – Μαίνεται το πύρινο μέτωπο
Φωτογραφία αρχείου

Μάχη με τις φλόγες δίνουν δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Σάμο για τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στον οικισμό Παλαιοχώρι, στον Μαραθόκαμπο της Δυτικής Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πυρκαγιά, κάηκε το Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα και ορισμένες κατοικίες κοντά στο Παλαιοχώρι.

O δήμαρχος Ανατολικής, Σάμου Γιώργος Στάντζος, μιλώντας στο πρώτο θέμα, τόνισε ότι κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ενώ όπως έγινε γνωστό δόθηκε εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Μακριά Πούντα και Λιμνιώνας καθώς το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και δίνεται η μάχη να περιοριστεί η φωτιά έως το πρωί που θα επιχειρήσουν ξανά τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης, μετά τη δύση του ηλίου, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και ομάδες εθελοντών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το έργο των δυνάμεών της, και των εθελοντών που συνδράμουν, δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το ένα ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς έπεσε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στον Άγιο Μηνά με δύο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος να χάνουν τη ζωή τους, ένας διασώθηκε και ένας αγνοείται.

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Σώο εντοπίστηκε το τέταρτο μέλος του πληρώματος (Photos-Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter