Εκκενώθηκε από την Αστυνομία, η κατάληψη Rosa Nera στην παλιά πόλη των Χανίων (εικόνες)

Εκκενώθηκε από την Αστυνομία, η κατάληψη Rosa Nera στην παλιά πόλη των Χανίων (εικόνες)

Με αστυνομική έφοδο τα ξημερώματα τευτο, εκκενώθηκε η κατάληψη Rosa Nera στο κτίριο της «5ης Μεραρχίας» της παλιάς πόλης των Χανίων.

Η  επιχείρηση ξεκίνησε πριν ξημερώσει περίπου στις 5 το πρωί, με αποκλεισμό των δύο σοκακιών που οδηγούν στις ισάριθμες πύλες προς τον χώρο όπου βρίσκεται το κτίριο, ενώ ακολούθησε έφοδος των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο κτίριο στο οποίο εδώ και 16 χρόνια τελεί υπό κατάληψη με το όνομα «Rosa Nera».

Μέχρι και που ξημέρωσε οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο κτίριο, αποκλείοντας κάθε πρόσβαση σε αυτό, ενώ σε αρκετή απόσταση συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι στην κατάληψη.

Στην συνέχεια της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από την αστυνομία για τα άτομα που υπήρχαν μέσα στο κτίριο, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν περίπου 15-20, και για τα υλικά που βρέθηκαν σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις απο ολόκληρη την Κρήτη, ενώ ο αιφνιδιασμός ήταν απόλυτος και δεν υπήρξαν επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο θα τεθεί υπο φύλαξη προκειμένου να προληφθεί ενδεχόμενη ανακατάληψη ενώ αναμένεται να παραδοθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης που είναι ο ιδιοκτήτης του.

Υπενθυμίζεται πως το Πολυτεχνείο Κρήτης ενοικίασε το συγκεκριμένο κτίριο σε εταιρεία προκειμένου να δημιουργηθεί τουριστική υποδομή.

Πηγή: flashnews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter