Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Παρουσία της Ύπατης Αρμοστείας

Εκκενώθηκε το Ελληνικό από πρόσφυγες και μετανάστες

Με προορισμό τη δομή φιλοξενίας στη Θήβα αναχώρησαν τα τελευταία πούλμαν από το γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού, από το οποίο αποχώρησαν συνολικά 208 πρόσφυγες και μετανάστες.

Τρεις οικογένειες αναχώρησαν για την αντίστοιχη δομή στην Καβάλα.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς την παρουσία ΜΜΕ, κάτι που ο γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γιαννέτος Φιλιππάκος, αιτιολόγησε με το επιχείρημα ότι έπρεπε να προστατευτεί η αρχική φάση του σχεδίου και να τηρηθούν οι κανόνες. Συμπλήρωσε ότι οι χώροι θα συνεχίσουν να φυλάσσονται από την αστυνομία, και θα καθαριστούν από τον δήμο προκειμένου να παραδοθούν με πρωτόκολλο στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ».

Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππάκο, η επιχείρηση ήταν επιτυχημένη, και στις ελάχιστες αντιδράσεις που σημειώθηκαν δεν δόθηκε συνέχεια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης είπε ότι: «Τελειώνει επιτέλους ο γολγοθάς κατοίκων και αστυνομικών. Σκεφθείτε ότι εδώ έπαιζαν μικρά παιδιά. Ευτυχώς, που μέχρι τώρα δεν θρηνήσαμε θύματα».

Σε όλη τη διαδικασία ήταν παρόντες παρατηρητές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.