Εκκενώθηκε το Σύνταγμα από τους πρόσφυγες – Θα μετεγκατασταθούν στα Γρεβενά (Photos)

Εκκενώθηκε το Σύνταγμα από τους πρόσφυγες – Θα μετεγκατασταθούν στα Γρεβενά (Photos)

Αποδέχτηκαν οι πρόσφυγες την έκκληση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η αποχώρησή τους από την πλατεία Συντάγματος με βάση το σχέδιο που καταρτίστηκε και σε πρώτη φάση προβλέπει τη μεταφορά τους, σε δομές της Αττικής.

Σε δεύτερη φάση, αναμένεται να μετακινηθούν σε δομή φιλοξενίας σε ξενοδοχείο των Γρεβενών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφυγες κατέφυγαν στο Σύνταγμα μετά την εκκένωση της κατάληψης στα Εξάρχεια, δηλώνοντας ότι δεν έχουν πού να μείνουν και ζητώντας να φιλοξενηθούν σε δομές στην Αττική. Ανάμεσά τους βρίσκονται οικογένειες και πολλά μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στο Σύνταγμα βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο διευθυντής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Ανδρέας Γκουγκουλής, ο οποίος εξήγησε στους πρόσφυγες την κατάσταση.

Σε ανακοίνωσή του, το Σάββατο, το υπουργείο απηύθυνε κάλεσμα «να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα σε ξενοδοχεία» σημειώνοντας ότι «η καθυστέρηση δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασής τους, δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη».

Πίεση στην κυβέρνηση για να εκκενωθεί το Σύνταγμα από τους πρόσφυγες άσκησε ο δήμαρχος Αθηναίων σημειώνοντας ότι «η θέση των προσφύγων και των μεταναστών δεν είναι ούτε στους δρόμους, ούτε στις πλατείες και στα πάρκα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter