Έκκληση από την «Ανοιχτή Πόλη»: Να σώσουμε το λόφο του Στρέφη από την απαξίωση

Έκκληση από την «Ανοιχτή Πόλη»: Να σώσουμε το λόφο του Στρέφη από την απαξίωση

Η «Ανοιχτή Πόλη» ζητά από τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο λόφος του Στρέφη να γίνει εκ νέου επισκέψιμους για τους κατοίκους.

«Ο λόφος του Στρέφη, ένας πανέμορφος χώρος πρασίνου, βουλιάζει στην εγκατάλειψη, ακολουθώντας τη μοίρα διαρκούς υποβάθμισης της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων. Γεμάτος με σκουπίδια και ξερά χόρτα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ιδιαίτερα τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό και τις απαραίτητες υποδομές, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από τους κατοίκους, αφαιρώντας μια από τις ελάχιστες διεξόδους τους προς έναν ελεύθερο χώρο αναψυχής. Με πολλά δέντρα που έχουν ξεραθεί και δεν αντικαθίστανται, η εικόνα του μπορεί να χαρακτηριστεί θλιβερή. Η διαχρονική εγκατάλειψη του λόφου από τις Δημοτικές Αρχές πρέπει να σταματήσει τώρα», σημειώνει η «Ανοιχτή Πόλη».

«Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να κάνει ότι χρειάζεται για να γίνει ο λόφος Στρέφη πραγματικά επισκέψιμος για τους κατοίκους της πόλης. Για την Ανοιχτή Πόλη, οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι και το πράσινο δεν είναι θέατρα αστυνομικών επιχειρήσεων, σαν αυτές που ζήσαμε τελευταία στις πλατείες της πόλης. Αντίθετα, η απόδοσή τους στους κατοίκους είναι προϋπόθεση για να νιώσουν αυτοί ουσιαστικά ασφαλείς σε ζωντανές γειτονιές», σημειώνει η δημοτική παράταξη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter