Έκκληση για μάσκες από τα νοσοκομεία – Ράβει μόνο του το προσωπικό στο Δρομοκαΐτειο

Έκκληση για μάσκες από τα νοσοκομεία – Ράβει μόνο του το προσωπικό στο Δρομοκαΐτειο

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, σύμφωνα με πηγές που μίλησα στο documentonews.gr. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει μάσκες προστασίας, ούτε επαρκή αριθμό αντισηπτικών, πράγμα που σημαίνει ότι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Και τούτο διότι στο εν λόγω νοσοκομείο νοσηλεύονται περίπου 450 ασθενείς, ενώ καθημερινά εξετάζονται περίπου 100 νέοι νοσούντες.

Ήδη χθες Δευτέρα, το προσωπικό του νοσοκομείου απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο Υγείας, να του προμηθεύσει υγειονομικό υλικό, προειδοποιώντας ότι αν αυτό δεν συνέβαινε μέχρι σήμερα, θα προχωρούσε σε αποχή. Ωστόσο, όπως πληροφορείται το documentonews.gr, γιατροί και νοσηλευτές επανεξέτασαν τη στάση τους και αποφάσισαν να συνεχίσουν απρόσκοπτα και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες το έργο τους.

Ωστόσο, όπως λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, το προσωπικό παλεύει μόνο του να ράψει μάσκες ώστε να προστατευθεί τόσο το ίδιο όσο και οι ασθενείς. Ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει επιπλέον ότι ενώ ζητούνται από το νοσοκομείο μάσκες, καμία εταιρία δεν διαθέτει. Ο ίδιος σημειώνει στο documentonews.gr, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη ότι στη χώρα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1,2 εκατομμύρια μάσκες ότι δεν αρκούν παρά μόνο για μία ημέρα.

“Δεν μας δίνει κανένας μάσκες. Προσπαθούμε να ράψουμε μόνοι μας. Είμαστε 100.000 υγειονομικοί. Σκεφτείτε ότι ακόμη κι αν αυτές οι μάσκες για τις οποίες μίλησε ο υπουργός διατίθεντο μόνο σ’ εμάς θα αρκούσαν μόνο για μία ημέρα. Κι αυτό διότι χρησιμοποιούνται όχι μόνο από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και από τους ασθενείς” ανέφερε, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο δεδομένου ότι οι μάσκες αυτές δεν θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο Εθνικού Σύστημα Υγείας, αλλά θα πωληθούν και στους πολίτες. “Πρέπει να βρεθεί τρόπος να παραχθούν μάσκες. Όχι από τα νοσοκομεία, αλλά από ιδιωτικές επιχειρήσεις” κατέληξε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter