Έκκληση Κούνεβα να μην εκκενωθεί το City Plaza

Έκκληση Κούνεβα να μην εκκενωθεί το City Plaza

Την στήριξή της στη λειτουργία της αυτοοργανωμένης δομής φιλοξενίας προσφύγων του City Plaza εκφράζει η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Λίγες μέρες μετά την έκδοση εισαγγελικής εντολής για την εκκένωση του ξενοδοχείου, η Κ. Κούνεβα καλεί «τις αρχές να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή» της εν λόγω εισαγγελικής εντολής. Όπως αναφέρει, «ακόμη και με στενά οικονομικούς όρους, η συνέχιση της λειτουργίας αυτής της υποδειγματικής δομής φιλοξενίας προσφύγων, όπως και κάθε άλλης αντίστοιχης, μπορεί να αποδειχθεί πιο συμφέρουσα από τη μεταφορά τους σ’ έναν καταυλισμό. Είναι, όμως, σίγουρα κοινωνικά πολύτιμη η συνύπαρξη των προσφύγων με τους κατοίκους μιας γειτονιάς της Αθήνας».

Αναλυτικά η επιστολή της Κωνσταντίνας Κούνεβα:

«Το City Plaza είναι το καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας. Ίσως και όλης της Ευρώπης. Γιατί στεγάζει την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων.

Εδώ και 14 μήνες έχει φιλοξενήσει πάνω από 1500 πρόσφυγες, κι αυτή τη στιγμή στεγάζει 400, ανάμεσά τους 170 παιδιά, σε υποδειγματικές συνθήκες αυτοοργάνωσης και καλά οργανωμένης συμπαράστασης από οργανώσεις αλληλεγγύης, εκατοντάδες απλούς πολίτες. Αλλά και τους ίδιους τους απλήρωτους πρώην εργαζόμενους του ξενοδοχείου, που έχουν παραχωρήσει τον εξοπλισμό του ξενοδοχείου, τον οποίο έχουν κερδίσει δικαστικά έναντι των αποζημιώσεών τους.

Πρόσφυγες και αλληλέγγυοι μετέτρεψαν ένα ξενοδοχείο εγκαταλελειμμένο από τους ιδιοκτήτες του, εδώ και οκτώ χρόνια, σε μια όαση ανθρωπιάς.

Γι’ αυτό, καλώ τις αρχές να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή της εισαγγελικής εντολής για εκκένωση του ξενοδοχείου. Εξάλλου, ακόμη και με στενά οικονομικούς όρους, η συνέχιση της λειτουργίας αυτής της υποδειγματικής δομής φιλοξενίας προσφύγων, όπως και κάθε άλλης αντίστοιχης, μπορεί να αποδειχθεί πιο συμφέρουσα από τη μεταφορά τους σ’ έναν καταυλισμό. Είναι, όμως, σίγουρα κοινωνικά πολύτιμη η συνύπαρξη των προσφύγων με τους κατοίκους μιας γειτονιάς της Αθήνας.

Πιστεύω ότι οι αρμόδιες κρατικές αρχές μπορούν να βρουν μια καλή λύση που θα προστατεύει αυτό το σημαντικό παράδειγμα αλληλεγγύης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter