Έκκληση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου για συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού από τη δολοφονία (Video)

Έκκληση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου για συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού από τη δολοφονία (Video)

Έκκληση προκειμένου να συγκεντρωθεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό που καταγράφει τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου απευθύνει η οικογένειά του.

Διαβάστε τη έκκληση της οικογένειας:

«Ο Ζακ δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια, Αθήνα. Το ελλιπές οπτικό υλικό που δημοσιεύτηκε μετά την επίθεση αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία σχετικά με την βίαιη επίθεση και εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Ζακ, αλλά και τη στάση της αστυνομίας. Συγκεκριμένα, άγνωστο παραμένει το τί προηγήθηκε της επίθεσης στο κοσμηματοπωλείο καθώς και το τι συνέβη στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στην επίθεση στο κοσμηματοπωλείο και την άφιξη των αστυνομικών σωμάτων.

Η δικαστική διαδικασία που θα κληθεί να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις θα ενισχυθεί σημαντικά απο οπτικά και ηχητικά πειστήρια που καταγράφουν το συμβάν, είτε από περαστικούς, είτε από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture υποστηρίζει την οικογένεια του Ζακ στην συλλογή του πολύτιμου αυτού οπτικοακουστικού υλικού.

Αν είστε περαστικός που έτυχε να βιντεοσκοπήσετε, φωτογραφίσετε ή καταγράψετε ηχητικά το γεγονός, ή έχετε υλικό από κάμερες ασφαλείας ή άλλο μέσο, παρακαλούμε καταθέστε το υλικό αυτό συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα. Εάν υπήρξατε μάρτυρας της επίθεσης αλλά δεν έχετε καταγράψει οπτικοακουστικό υλικό, η μαρτυρία σας δεν παύει να έχει εξαιρετική σημασία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον 23ο τακτικό ανακριτή για να καταθέσετε την μαρτυρία σας στο +30 210 8629914

Το υλικό που κατατίθεται μέσω της πλατφόρμας αυτής, θα χρησιμοποιηθεί από τον ανακριτή καθώς και από ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες, όπως το κέντρο Forensic Architecture, για την διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ».

*Η ιστοσελίδα: zakcallforevidence.org