Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Πολλά έχουν βρεθεί εγκαταλελειμμένα

Έκκληση του «Τύριον Λάνιστερ»: Σταματήστε να αγοράζετε χάσκι και μετά να τα παρατάτε

Να σταματήσουν να αγοράζουν χάσκι, λόγω της ομοιότητάς τους με τους τρομακτικούς «οδηγούς» της διάσημης σειράς «Game of Thrones» που έχει καθηλώσει όλον σχεδόν τον πλανήτη, καλεί τους θαυμαστές της σειράς ο δημοφιλής ηθοποιός Πίτερ Ντίνκλατζ που υποδύεται τον Τύριον Λάνιστερ.

«Απευθύνομαι σε όλους τους θαυμάσιους λάτρεις της σειράς. Εμείς που συμβάλλουμε στην επιτυχία αυτής της σειράς καταλαβαίνουμε ότι λόγω της μεγάλης δημοτικότητας που έχουν τα πανέμορφα χάσκι που παίζουν μαζί μας, πολλοί από εσάς αποφασίζετε να αγοράσετε ένα παρόμοιο. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, καθώς λίγο αργότερα πολλά από αυτά εγκαταλείπονται», δήλωσε ο διάσημος Λάνιστερ για λογαριασμό της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Ζώων PETA.

«Καταφύγια ζώων αναφέρουν ότι πολλά χάσκι έχουν βρεθεί εγκαταλελειμμένα όπως δυστυχώς συμβαίνει συχνά όταν κάποιοι αγοράζουν σκυλιά παρορμητικά, χωρίς όμως να κατανοούν τις ανάγκες τους», δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός προτρέποντας παράλληλα τον κόσμο να υιοθετήσει άλλες ράτσες σκυλιών. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Ζώων από τότε που ξεκίνησε να προβάλλεται η επιτυχημένη σειρά, το 2011, τα κέντρα διάσωσης στη Βρετανία παρατήρησαν αύξηση κατά 700% των εγκαταλελειμμένων χάσκι.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην βόρεια Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου τα τελευταία δύο χρόνια διπλασιάσθηκε ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων χάσκι.

Η μανία αυτή δεν είναι καινούργια φυσικά. Ταινίες όπως τα «101 Σκυλιά της Δαλματίας» « Μπέβερλι Χιλς Τσιουάουα», « Η Εκδίκηση της Ξανθιάς» και οι «Άντρες με τα Μαύρα» προκάλεσαν παρόμοια φρενίτιδα στις αγορές σκυλιών και την επακόλουθη εγκατάλειψή τους.

Πηγή: Hurriyet με στοιχεία από το Vanguard

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.