Εκκλησιαστικό… αντάρτικο: Άνοιξαν ναοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Έσπευσαν οι πιστοί (Video)

Εκκλησιαστικό… αντάρτικο: Άνοιξαν ναοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Έσπευσαν οι πιστοί (Video)

Ανήμερα Μεγάλης Παρασκευής αρκετοί ναοί άνοιξαν σε όλη τη χώρα, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας αλλά και της απόφασης της ίδιας της Ιεράς Συνόδου. 

Συγκεκριμένα, ανοιχτός στο κοινό έμεινε ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων, κατά παράβαση των αποφάσεων τόσο της Πολιτικής Προστασίας όσο και της Ιεράς Συνόδου. 

Έτσι, ο κόσμος, ανήμερα Μεγάλης Παρασκευής, έσπευσε στον ναό, όπως φαίνεται στο βίντεο του Sputniknews.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ναός, στην πλατεία του Αγιού Θωμά στο Λαϊκό Νοσοκομείο, έμεινε ανοικτός – για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα- , με αποτέλεσμα οι πιστοί να προσέλθουν κατά μόνας για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν.

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, συγκεκριμένα, οι πολίτες σχημάτισαν μικρές ουρές στον προαύλιο χώρο του ναού, περιμένοντας τη σειρά τους, προκειμένου να εισέλθουν στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Άνοιξαν εκκλησίες και στη Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρει το seleo.gr, πιστοί βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό Άγιας Μαρίνας, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου στην περιοχή της Τούμπας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Οι πιστοί περιμένουν στο προαύλιο χώρο αλλά και στο πεζοδρόμιο προκειμένου να ανάψουν ένα κερί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στους Ναούς έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις λειτουργίες των εκκλησιών. Με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα πιστών που θα επιδιώξουν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα διενεργούν συνεχώς περιπολίες από το πρωί έως το βράδυ. Να σημειωθεί πως, με υπουργική απόφαση, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές έως τις 28 Απριλίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού. Ο στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι η αποτροπή συνωστισμού των πολιτών έξω ή μέσα στους ναούς, κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Έτσι λοιπόν, οι πιστοί έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστασης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.



Λαμία: Προσπάθησαν να μπουν σε εκκλησία – Έκκληση του Μητροπολίτη να τηρηθεί ο νόμος

Σε ρόλο αστυνομικού οι ιερείς και οι επίτροποι των ναών – Αυστηρές εντολές από την Μητροπολίτη να τηρηθεί ο νόμος, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Ημέρα πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη η Μεγάλη Παρασκευή με την αποκαθήλωση και την ταφή του Ιησού Χριστού.

Οι εντολές του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών είναι αυστηρές προς όλους τους ιερείς να τηρηθούν τα μέτρα στο ακέραιο και οι πόρτες των εκκλησιών να είναι κλειστές.

Νωρίς το μεσημέρι στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία όταν ο ιερέας τελείωσε την αποκαθήλωση και πήγε να βγει από το ναό, ήταν απέξω περίπου 20 πιστοί, οι οποίοι, μόλις άνοιξε την πόρτα ο ιερέας, μπήκαν στο ναό αγνοώντας τις εκκλήσεις του ιερέα και του επιτρόπου.

Αμέσως στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, ενώ ενημερώθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών.

Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους πιστούς και η πόρτα ξανάκλεισε χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Το ρεπορτάζ λέει ότι ειδικά σήμερα, πολλοί ιερείς και επίτροποι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση κάνοντας τον αστυνομικό, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που αγνοώντας τις οδηγίες και τα μέτρα θέλησαν να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

«Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε ρόλο αστυνομικού. Σήμερα θα έπρεπε έξω από την Μητρόπολη και άλλους κεντρικους ναούς να υπάρχει ένας αστυνομικός ώστε να μην αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση εμείς με τους πιστούς. Εφαρμόζουμε τις αυστηρές εντολές του Μητροπολίτη μας και όλα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ο δικός μας ρόλος δεν είναι κατασταλτικός….», έλεγε ένας από τους ιερείς στο LamiaReport.

Πηγές: Sputniknews.gr, seleo.gr, lamiareport.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter